Girona

El protagonista

David Timor

Timor fa el primer pas

Una de les grans incògnites del partit va ser desvelada curiosament abans de l’inici. Pablo Machín va decidir que David Timor havia de ser l’encarregat de suplir la baixa per lesió de Pere Pons. No tenir el de Sant Martí Vell damunt el terreny de joc era un contratemps important per al de Gómara ja que el gironí és una peça elemental de l’engranatge del sistema cada vegada menys peculiar del tècnic del Girona. Un dels pulmons del conjunt blanc-i-vermell no hi era i el seu substitut havia d’oxigenar l’equip i equilibrar-lo de la millor manera possible. Per Timor era la primera titularitat a la la lliga, i és que el migcampista havia jugat dues estones en els dos darrers partits, contra el Real Madrid (15’) i el Llevant (23’). La lesió en un dit del peu amb la qual va arribar el darrer dia de mercat procedent del Leganés va frenar en sec les possibilitats del de Carcaixent d’entrar a l’equip des de bon començament. Recuperat, Machín no ha dubtat mai de citar-lo en les convocatòries i, fins i tot, fer-lo jugar. De fet, en el partit de copa contra el Llevant, David Timor ja va suplir Pere Pons completant els 90 minuts de l’enfrontament que els gironins van perdre (0-2) tirant a la brossa bona part de les aspiracions en la competició.

Timor va començar el partit amb decisió i manant molt els seus companys. El valencià és un líder i la feina de pressió sobre els interiors donostiarres va ser bona, sobretot, Zurutuza, i en alguna ocasió Illarramendi, dos dels tres cervells del conjunt visitant, que disposa d’altres elements de tècnica incalculable com Xabi Prieto i Januzaj. Timor i la resta de migcampistes i mitjapuntes del conjunt blanc-i-vermell van haver de córrer de valent darrere els futbolistes de la Real, que dominaven la possessió i generaven més sensació de perill. Sense les aparicions de Granell, més pendent de tasques defensives, l’exjugador de l’Osasuna i del Leganés va encarregar-se, sempre que podia, de crear joc i seus van ser alguns canvis de joc cap a Maffeo o Mojica, els dos carrilers i homes més profunds –ahir menys– del sistema de Machín. En la segona part va iniciar, precisament amb una passada a l’espai cap al colombià, una acció de perill que Borja va errar. En la millor fase de l’equip també va aparèixer el millor Timor amb alguna taca en forma de pèrdua de pilotes en posicions complexes.

Timor va completar els 90 minuts de joc confirmant que després de les estones sumades en quatre partits i els entrenaments acumulats està al nivell de la resta dels companys. De fet, si pel partit de la setmana que ve Pere Pons encara no està disponible per a Pablo Machín, entre el de Carcaixent i Aleix García es disputaran de nou un lloc al mig del camp, però per a Timor s’obre una altra possibilitat de jugar. La baixa de Bernardo al Benito Villamarín contra el Betis per acumulació de targetes grogues podria fer endarrerir la posició del valencià a l’eix de la defensa. Machín tindrà l’opció de fer entrar Ramalho però no estarà clar qui ocuparà la posició de lliure. Les opcions més clares podrien ser Juanpe o Muniesa, o mantenir escorats a banda aquests i posar-hi Timor, que continuarà lluitant per fer-se un lloc, de moment, amb un rendiment regular.

90
minuts
va jugar ahir David Timor, que va sortir per primera vegada en l’onze titular del Girona en un enfrontament de lliga.
38
minuts
acumulava el mig de Carcaixent en els dos anteriors partits de lliga en què havia pogut participar, contra el Madrid (15’) i el Llevant (23’).
1
partit complet
ja havia jugat el valencià. Va ser el duel d’anada dels setzens de final de la copa contra el Llevant a l’estadi de Montilivi (0-2).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)