Girona

Girona

Primera divisió

El Girona ensenya les urpes

El conjunt blanc-i-vermell completa el tram inicial carregat de rivals d’altíssim nivell oferint molta competitivitat i un bon balanç de punts

A part del Barça, la resta d’equips que disputen competició europea han patit contra els homes de Pablo Machín

Parlar de treva a primera divisió, sobretot per a un novell en la categoria, seria molt agosarat, però el partit de divendres contra la Real Sociedad va marcar un punt d’inflexió per al Girona. Amb la visita dels bascos, l’equip de Machín ja s’ha enfrontat amb tots els que disputen competició europea. El calendari inicial era per espantar-se, però el Girona n’ha sortit reforçat, tant per la puntuació com per la competitivitat que ha ofert contra rivals d’altíssim nivell. Ara tocarà refermar les sensacions i continuar fent feina, amb rivals no tan atractius ni tan ben classificats, però que difícilment faran baixar el grau d’exigència dels gironins.

Tranquils en la classificació després d’haver aconseguit 10 punts dels últims 12 en joc, que contrasten amb la sèrie anterior (2 de 18), els gironins van aconseguir contra la Real el cinquè punt contra un equip de competició europea. Havien sumat els tres contra el Madrid, en un partit memorable, i un contra l’Atlético, en una estrena que es va espatllar al final. Més que els punts, però, hi ha el nivell ofert contra els rivals més forts, que han patit l’empenta, la pressió i el caràcter del conjunt blanc-i-vermell. L’únic que va sortir de Montilivi amb un triomf sense haver de patir va ser el Barça (0-3).

Punt per reforçar

Tant l’entrenador com els jugadors del Girona van donar per bo l’empat que obria la dotzena jornada de lliga contra la Real (1-1), en el quart partit seguit sense perdre, després de tres victòries consecutives. “És un punt contra un equip d’Europa, continuem sumant, estem en una bona dinàmica i les sensacions són positives”, resumia Àlex Granell. “És un punt important i el donem per bo. La Real és un dels millors equips que ha passat per Montilivi”, afegia Cristhian Stuani, que va marcar el seu setè gol en la lliga. L’uruguaià relativitza molt el fet que arribin ara rivals d’un teòric perfil més baix que els anteriors –“per a nosaltres tots els equips són molt difícils i no ens podem relaxar mai”– i insisteix en l’únic objectiu de l’equip: “Tenim molt clar que és la permanència. Els que tenim experiència en la categoria en parlem. La lliga és molt llarga i difícil, i hem d’aprofitar per fer tots els punts que puguem. L’equip està en un bon moment i els punts que tenim indiquen que estem fent una bona feina, però hem de tocar de peus a terra.”

CANVI DE CICLE

Tancada amb 16 punts una fase dura, els pròxims rivals són menys atractius

EL BALANÇ

13. Betis - Girona
Dissabte 25-11 (18.30h)
14. Girona - Alavés
Dilluns 4-12 (21h)
15. Espanyol - Girona
Dilluns 11-12 (21h)
16. Girona - Getafe
Diumenge 17-12 (12h)
17. Eibar - Girona
Dijous 21-12 (19.30h)
18. València - Girona
7 de gener (*)
19. Girona - Las Palmas
14 de gener (×) (*) Els horaris de gener encara s’han de definir
Una victòria, dos empats i quatre derrotes contra els equips que juguen a Europa

LES REACCIONS

Els punts que tenim indiquen que fem una bona feina, però hem de tocar de peus a terra
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA
Han vingut rivals que estan cridats a ser els primers, però per a nosaltres tots els equips són molt difícils. No ens podem relaxar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)