Reus

El signe de la constància

Reus. Un altre empat dels roig-i-negres, que encaixen el 0-1 en la primera acció destacada de l’Albacete (38’), empaten en la segona meitat –Lekic (61)’– i acaben tancant el rival, sense sort

REUS 1 ALBACETE 1

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Migue; Borja Fernández (Lekic, 55’), Àlex Carbonell, Gus Ledes; David Haro, Édgar Hernández i David Querol (Cámara, 92’).ALBACETE:Tomeu Nadal; Chus Herrero, Saveljich, Gafoor; Arroyo, Gálvez, Jon Erice, Morillas; Dani Rodríguez (Bela, 76’), Susaeta (De la Hoz, 74’); i Zozúlia (Héctor Hernández, 85’).GOLS:0-1 (38’) Zozulya. 1-1 (61’) Lekic.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández.T.G.:Al local Edgar Hernández i als visitants Chus Herrero i Zozúlia.PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors.

El Reus va sobreviure al cop psicològic que sol suposar un gol abans del descans en la primera acció perillosa del rival –Zozúlia (38’)– i, constant, va reaccionar en la segona meitat. Lekic va fer la igualada (61’), però l’empenta final dels roig-i-negres no va poder evitar un altre empat, el signe habitual.

Ja es veia venir, després de l’autocrítica posterior a la derrota de Cadis, que Aritz López Garai desaria al calaix la línia de cinc defenses i tornaria a l’habitual 4-3-3, amb Àlex Carbonell de pivot defensiu i Gus Ledes i Borja Fernández una mica més avançat. En atac, la mobilitat de Querol i Haro, orbitant al voltant del referent Edgar Hernández, es van mostrar de seguida com els principals arguments ofensius d’un Reus més vertical que l’Albacete, l’entrenador del qual, Enrique Martín, sí que va apostar per jugar amb tres centrals. L’habitual perseverança d’Haro i Miramón va possibilitar les primeres arribades perilloses, sense rematada final, d’un Reus dominador d’entrada. Més clara va ser l’ocasió desaprofitada per Querol, que va rebre la centrada d’Haro en una acció en què el Reus havia trobat forat en la defensa visitant però que, un xic forçat perquè la pilota s’havia endarrerit, va rematar alt en molt bona posició (24’). Tot seguit, l’Albacete va donar el primer senyal de vida atacant amb un xut des de la frontal de Susaeta, aturat per Edgar Badia. Va ser, de fet, l’avís del que vindria després. El Reus no acabava de trobar continuïtat en atac, sovint imprecís, i l’Albacete, sense fer res de l’altre món, es va trobar amb una falta a la frontal, molt perillosa. Susaeta la va xutar a la barrera, Arroyo va recollir el rebuig per disparar desviat i Zozúlia, atent, va interceptar la pilota al límit de l’àrea petita i va batre Edgar Badia (38’).

El gol va anestesiar el Reus, que tampoc va poder imprimir a l’inici de la segona part un ritme intens que prometés un canvi en el panorama, de manera que López Garai va fer una substitució ofensiva amb l’entrada del punta Lekic pel migcampista Borja Fernández. El risc era que el partit es trenqués i el rival tingués espais, amb gairebé quatre davanters i un mig del camp més feble, però es tractava de guanyar presència ofensiva, i de seguida va donar els fruits esperats. Primer, en un córner rematat al travesser per Atienza i, tot seguit, amb Lekic, molt endollat després de tres partits sense jugar, aprofitant una pilota morta a la frontal per controlar-la i superar Tomeu Nadal amb un xut creuat (61’). Els partits són lluites psicològiques, i ara tornava a decantar-se del costat d’un Reus que va aconseguir més possessió, per bé que amb poca profunditat. De fet, de la següent fase del partit, la millor ocasió va ser visitant, un cop de cap de Zozúlia (72’). Més directe, el Reus va estar a prop del gol en els últims deu minuts del partit, sobretot en una rematada de Querol salvada per una intervenció providencial de Tomeu.

VUITÈ EMPAT DEL REUS EN QUINZE JORNADES

Després de la igualada d’ahir contra l’Albacete, el Reus és el rei de l’empat a segona A. L’equip d’Aritz López Garai ha empatat més de la meitat dels quinze partits disputats, vuit, una xifra a la qual no arriba cap rival de la categoria. Si més no, el punt d’ahir al municipal va servir per no encadenar per primera vegada dues derrotes, després de l’1-0 de dilluns a Cadis. El Reus només ha perdut tres partits, i mai en jornades consecutives. Ara, el conjunt roig-i-negre afronta un tram de calendari amb partits destacats. La setmana que ve, el Reus visitarà el l’equip del seu extècnic Natxo González, un Saragossa que no agafa la línia de regularitat esperada. Després, els reusencs tenen el duel català contra el Barça B al municipal i la visita al camp del Tenerife.
Hem fet mèrits per aconseguir la victòria, amb bon joc i suficients arribades per marcar més gols. Malgrat això, sumar sempre és bo
El partit no em demanava canvis. He dit als jugadors que havíem de continuar igual com estàvem
Aritz López Garai
entrenador del reus
El punt és bo perquè el Reus és un rival difícil, ha tingut més ocasions i hem patit molt
Enrique Martín
entrenador de l’albacete
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)