Girona

Girona

Primera divisió

Semblava que fos ahir...

El Girona va arribar divendres al partit 400 en la Lliga de Futbol Professional i quan acabi el seu primer curs a primera divisió s’enfilarà fins als 426

Avui fa 3.370 dies del debut a Balaídos (0-1) a segona divisió A, en què el club de Montilivi va estar nou temporades ininterrompudes, fins a l’ascens a primera

El 30 d’agost del 2008, el Girona tornava a trepitjar la segona A després de 50 anys de no estar en el segon graó del futbol espanyol. I tot i que ho va fer amb una victòria sonada a Balaídos (0-1), hi havia seriosos dubtes sobre si el club seria capaç de consolidar-se en la Lliga de Futbol Professional o si la seva presència en l’elit seria flor d’un dia. Fa temps que aquest interrogant va tenir una resposta positiva i que el recorregut del Girona ha estat molt llarg i ho serà encara molt més (quan s’acabi la temporada, els blanc-i-vermells acumularan 426 partits seguits en l’elit). De fet, avui fa 3.370 dies del gol de Jaume Duran que va significar la victòria al camp del Celta. Fa deu temporades, gallecs i gironins eren rivals a segona A i ara ho tornen a ser a primera divisió.

Balanç positiu

Sense cap descens i amb l’ascens a primera, és evident que els números del periple del Girona en la LFP són positius. Dels 400 partits (388 a segona A), les victòries (152) –un 38% del total– superen els empats (117) i les derrotes (131). L’equip també ha marcat 54 gols més dels que ha rebut (531 a 477).

A la banqueta, Pablo Machín no només és el tècnic amb més partits, sinó amb millor palmarès (una permanència quan ningú donava ni cinc per a l’equip, dos play-off a primera i un ascens) i més temps seguit a la banqueta (avui fa 1.346 dies del seu primer partit, a Montilivi contra el Múrcia, 0-1). Entre Machín (157 partits) i Raül Agné (99) sumen el 65% dels partits a la banqueta del Girona en la LFP. Els vuit entrenadors restants es reparteixen l’altre 25%.

Pel que fa als jugadors, el Girona ja n’ha utilitzat 141 des que va pujar el 2008 a la divisió de plata. A segona A, en va utilitzat 131 i aquest any se n’hi han afegit deu de nous, a primera divisió. Fins al desembre, l’únic que podria ampliar aquesta llista fins als 142 és Boulaya, que encara no ha debutat. Tot i que tampoc ha jugat cap partit a primera, Eloi ja n’acumula 134 en la LFP com a jugador blanc-i-vermell.

Al davant de tot de partits disputats hi ha Migue González (ara al Sabadell), inabastable al capdavant, amb 215 partits. El segueixen tres jugadors que ja no són a la plantilla: Jandro (168), Jose Martínez (160) i Dorca (152). Dels que es mantenen a la plantilla, qui té més a prop el rècord de Migue és Pere Pons, tot i que amb 149 partits disputats encara és a més d’una temporada (66 partits) d’enxampar el terrassenc.

PARTITS EN LA LFP

Migue manté el rècord (215) i, dels que són al Girona, Pere Pons és encara lluny (149)

ELS ENTRENADORS

Entre Machín (157 partits) i Agné (99) han dirigit el 65% de partits del Girona en la LFP

EN DUES CATEGORIES

Els 12 partits a 1a divisió se sumen als 388 que el Girona havia acumulat a 2a A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)