2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Dos punts per la borda

2a divisió B. L’Olot guanyava gràcies a un gol de Mas i se sentia còmode, però el Formentera va empatar amb un penal inexistent. Punt amarg en el debut de Garrido a la banqueta olotina

FORMENTERA 1 OLOT 1

FORMENTERA:Marcos; Fobi (Agus, 52’), Samu San José, Javi Rosa, Bonilla; Liñán, Nando Quesada (Álvaro, 74’), Garmendia (Gabri, 60’); Riera, Omar i Juan Antonio.OLOT:Ginard; Aspar (Jose, 74’), Micaló, Carles Mas; Blázquez, Roger, Masó (Alfredo, 86’), Bigas; Hèctor Simon, Marc Mas (Uri Santos, 80’) i Toril.GOLS:0-1 (21’) Marc Mas. 1-1 (66’) Juan Antonio, de penal.ÀRBITRE:Sánchez López.T.G.:als locals Nando, Riera, Juan Antonio i Javi Rosa, i als visitants Toril, Roger i Uri.T.V.:al local Bonilla, per doble amonestació (82’).PÚBLIC:Uns 350 espectadors.

L’àrbitre va donar un cop de timó i el partit va canviar bruscament de rumb quan semblava que –aquesta vegada, sí– la victòria viatjaria cap a la Garrotxa. Encara era aviat, però l’Olot guanyava des de la mitja hora de joc i, ja ben entrada la segona part, feia la sensació que dominava força bé la situació. El penal que Sánchez López va voler veure en una càrrega legal d’Aspar a Riera va deixar els olotins sense dos punts vitals i va amargar el debut de Raúl Garrido a la banqueta.

Tal com havia demanat el nou entrenador, l’Olot va competir tot el partit, però especialment en la primera meitat, quan tot va sortir com havia previst Garrido. El gol anul·lat a Omar, per fora de joc, en els primers compassos, va quedar en una anècdota, igual que les constants arribades de Fobi per la banda dreta. El Formentera va concentrar els seus atacs per aquest costat i va sotmetre Bigas, però no va trobar la manera de crear perill real a la porteria de Ginard. L’Olot va patir poc i va disparar primer. Alberto Toril, novament titular, ho havia intentat 3 minuts abans amb una rematada de cap, però l’autor del 0-1 va ser Marc Mas (29’). El davanter centre no es va posar nerviós a l’hora de definir una passada de Blázquez que el va deixar sol davant de Marcos. El cinquè gol a la lliga del silenc va servir perquè el partit es refredés. Només es va escalfar al final de la primera meitat: Garmendia va rematar una centrada tot sol al segon pal i Ginard el va contestar amb una gran aturada.

Massa càstig

Els garrotxins sabien que en la segona part no podien fer cap pas enrere perquè, probablement, seria en fals. El Formentera estava a obligar a buscar l’àrea contrària i, per això, va gaudir de més possessió de la pilota, però no va tenir profunditat. La lesió de Fobi, el millor de la primera part, hi va tenir a veure, i, mentre la banqueta de Raúl Garrido estava molt tranquil·la, la de Tito García Sanjuán es movia a la recerca d’una reacció. Amb l’entrada de Gabri, els pitiüsos van acabar jugant amb dos davanters, però el gol els va caure ben bé del cel. L’àrbitre va castigar l’Olot xiulant un penal d’Aspar a Riera que no ho era i Juan Antonio Sánchez el va transformar en l’empat a un (66’).

L’escenari va canviar i, a partir d’aquí, hauria pogut guanyar qualsevol, perquè tots dos equips s’hi veien amb cor. Ginard va ser protagonista amb dues aturades de mèrit –va treure una mà providencial per desviar una rematada creuada de Juan Antonio i va refusar un xut potent del mateix davanter des de la frontal–. El paper d’heroi se’l va quedar el porter, però li hauria pogut robar Uri Santos en l’última jugada del partit. El davanter es va construir un u contra u davant del porter local, Marcos, que un defensa va salvar in extremis. Aquesta vegada, a l’Olot, tampoc no li va sortir cara.

ELS VESTIDORS

La valoració és positiva i hem competit de manera excel·lent en un camp complicat. El punt ens ajuda a creure en l’objectiu
Els àrbitres tenen una tasca molt difícil. Crec que l’acció del penal d’Aspar era una càrrega legal
Raúl Garrido
Entrenador de l’olot

Continuïtat al camp amb el nou entrenador

Una de les incògnites de l’estrena del nou entrenador de l’Olot era veure si mantindria el dibuix tàctic i si faria molts canvis en l’onze inicial. Raúl Garrido, que en aquesta primera setmana ha tingut tres dies per treballar amb els seus nous jugadors, va optar per mantenir l’esquema de joc amb tres centrals i per introduir poques variacions en l’equip titular. De fet, respecte al darrer enfrontament dirigit per Martín Posse, tan sols hi havia un canvi d’inici: Roger va entrar en el lloc del sancionat Barnils al mig del camp. On sí que es va notar la mà de Garrido va ser en la intensitat dels jugadors al terreny de joc. Amb més temps per treballar, caldrà veure si de cara al debut a casa introdueix canvis tàctics o aposta per anar millorant el sistema de joc actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)