Girona

futbol

girona

La distància es va marcant

La continuïtat d’un nucli molt definit i la falta d’oportunitats de nombrosos fitxatges han anat accentuant la separació entre dos blocs en participació

Dels deu jugadors que menys minuts han tingut en la lliga, vuit són incorporacions de l’estiu

Amb un esquelet consolidat i les idees reforçades a partir del bon rendiment de l’equip, Pablo Machín ha anat fent pocs retocs en les alineacions, més enllà dels obligats com les sancions i les lesions. La continuïtat d’un bloc molt definit, carregat del nucli que va aconseguir l’ascens a primera, ha anat fent créixer la diferència entre la participació dels habituals i la de la resta de jugadors, als quals la bona trajectòria de l’equip –deu punts dels dotze últims, després d’enllaçar tres victòries i empatar contra la Real– ha complicat encara més la seva entrada. Els jugadors més utilitzats comencen a vorejar el miler de minuts –Bernardo, que serà baixa per sanció al camp del Betis, és l’únic que ha superat la xifra rodona, però Maffeo i Portu la tenen molt a prop i Pere Pons ja hi hauria arribat si no s’hagués lesionat– i, a l’altre extrem, n’hi ha que no troben la manera de treure el cap.

Tant o més cridanera que la diferència que es va marcant entre els dos blocs és la presència massiva de fitxatges entre els futbolistes amb menys oportunitats, i això que el Girona arribava a primera amb la percepció que necessitava reforçar un equip carregat d’inexperiència en la màxima categoria. Dels deu jugadors que han tingut fins ara menys participació en la lliga, vuit són incorporacions del mercat d’estiu: Kayode, Aleix Garcia, Douglas Luiz, Timor, Olunga, Planas, Marlos Moreno i Boulaya, que no ha ni debutat en competició oficial. Els altres dos són Jonas Ramalho, que ha jugat tres partits sencers i té moltes possibilitats de jugar el quart dissabte al Villamarín, i Eloi Amagat, inactiu fins ara. Els únics reforços que estan tenint una participació regular són els centrals Bernardo i Marc Muniesa –només una lesió li ha impedit ser al capdamunt de la llista de jugadors utilitzats– i Cristhian Stuani, autor de la meitat dels gols de l’equip i de tots els de la davantera.

El Girona té onze jugadors que han acumulat més del 60% dels 1.080 minuts de lliga, dels quals set –Bernardo, Maffeo, Pere Pons, Portu, Borja, Stuani i Juanpe– superen el 75%. Hi ha deu futbolistes que han participat com a mínim en deu de les dotze jornades, tot i que el cas de Kayode és peculiar, perquè acumula tot just 329 minuts en deu presències diferents. Una altra dada que reforça la diferència entre els dos blocs és la desena de jugadors que no han tingut participació en, com a mínim, la meitat de les dotze jornades disputades fins ara.

Bernardo, Muniesa i Stuani són els fitxatges amb participació regular en la lliga
Baixa per sanció, Bernardo és l’únic amb més de 1.000 minuts; Maffeo i Portu hi són a prop

NOMÉS TRES

11
jugadors han disputat més del 60% dels minuts.
7
jugadors han disputat més del 75% dels minuts.
2
jugadors han participat en els 12 partits de lliga: Bernardo, que serà baixa per sanció, i Portu.
2
jugadors no han debutat: Eloi i Boulaya, que tampoc van tenir participació en el partit de copa.
10
jugadors no han tingut gens de participació en més de la meitat de jornades de la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)