2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

A domicili, no hi ha manera

2a divisió B. L’Olot encadena trenta partits de la categoria lluny de la Garrotxa sense poder guanyar, un dels motius que expliquen la seva irregular trajectòria en les últimes temporades

L’Olot encadena trenta partits de segona B sense guanyar a domicili. La dada deixa sense alè qualsevol aficionat, i és que, entre d’altres, aquest és un dels motius de la irregular trajectòria que està tenint el conjunt de la Garrotxa per la categoria de bronze. El pèssim bagatge dels últims anys a fora és una xacra que acompanya l’equip, que no guanya en territori enemic des del 29 de març del 2015, a Badalona (0-4), amb Rodri a la banqueta. Des de llavors, ja aquell mateix curs, l’Olot va perdre els tres darrers partits a domicili –per sort, la permanència estava coll avall– i la campanya següent, la del descens, els garrotxins no van aconseguir endur-se els tres punts en cap dels dinou desplaçaments a camp contrari que van fer –el balanç va ser de vuit empats i onze derrotes.

Aquest curs tampoc

L’Olot va començar la temporada empatant al Rico Pérez contra l’Hèrcules (1-1) aconseguint un punt d’optimisme que s’ha anat diluint a mesura que han anat passant les jornades. Actualment, després de l’empat en la darrera jornada al camp del Formentera (1-1) –l’equip guanyava, però una pena màxima inexistent xiulada pel col·legiat va impedir trencar la mala ratxa–, els olotins tenen un balanç de quatre empats i quatre derrotes.

Millorar els punts com a local és indispensable per a l’Olot si vol tenir opcions d’aconseguir el gran objectiu de la permanència, però esgarrapar més punts lluny de la Garrotxa també és una premissa que hauran de complir obligatòriament els de Raúl Garrido, que a Formentera com a mínim van mostrar una imatge d’unió i ràbia competitiva, el primer pas cap a una reacció que ara per ara haurà de ser de grans dimensions, i és que els olotins ja són a sis punts de la plaça de promoció de permanència i a set de la salvació.

Curs 2014/15
Hèrcules-Olot 2-0
Alcoià-Olot 1-0
Reus-Olot 1-0
Curs 2015/16
Vila-real B-Olot 2-0
Reus-Olot 3-0
Badalona-Olot 0-0
Atlètic Balears-Olot 1-1
Huracán-Olot 3-1
Olímpic-Olot 2-2
Pobla de Maf.-Olot 2-2
L’Hospitalet-Olot 1-1
Llosetí-Olot 1-0
Llevant B-Olot 2-2*
Alcoià-Olot 2-2
Lleida Esp.-Olot 2-0
Barça B-Olot 2-0
Sabadell-Olot 3-0
V. Mestalla-Olot 0-0
Eldenc-Olot 2-1
Cornellà-Olot 5-0
Espanyol B-Olot 1-1
Hèrcules-Olot 1-0
*El comitè va determinar que el resultat final havia de ser 3-0 per una alineació indeguda de l’Olot
Curs 2017/18
Hèrcules-Olot 1-1
Badalona-Olot 1-0
Peralada-Olot 0-0
Atlètic Balears-Olot 1-1
Ontinyent-Olot 1-0
Alcoià-Olot 3-1
Ebre-Olot 2-1
Formentera-Olot 1-1

EL BALANÇ

L’Olot ha empatat dotze partits i n’ha perdut divuit en els últims 30 que ha jugat a domicili

EL QUE VINDRÀ

Abans d’acabar la primera volta, els olotins visitaran el filial del València (12è) i l’Elx (3r)

La clau del títol de tercera, la solvència a fora

La temporada passada l’Olot va haver de fer un parèntesi obligat a tercera a conseqüència del descens de categoria el curs anterior. Per sort pels olotins, només un any després el club va recuperar la categoria. Part de culpa la va tenir el bon bagatge de l’equip a casa –va sumar 46 punts– però també el bon afer del bloc dirigit per Ramon Calderé a domicili. Al contrari que a segona B, l’Olot va poder guanyar deu partits a fora, en va empatar quatre i només en va perdre cinc –un dels quals en l’última jornada, ja amb el títol al sac–. Els bons registres van ser culminats amb la victòria a Gijón en el partit d’anada de l’eliminatòria d’ascens entre campions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)