Barça B

La sequera més prolongada

2a divisió A. El Barça B va encadenar a Vallecas el sisè partit sense guanyar, la ratxa negativa més llarga de l’etapa de Gerard, que, com a molt, havia encadenat quatre jornades sense vèncer

El Barça B passa un d’aquells moments difícils en què les coses no surten. El filial blaugrana va encadenar diumenge la sisena jornada sense vèncer i la segona derrota i, a diferència d’altres partits, en què tot i no guanyar va tenir bons moments de futbol i de domini, es va veure superat per un equip més intens. Al final, doncs, els de Gerard allarguen, una setmana més, una dinàmica que els ha dut a tocar de la zona de descens, ara a un punt. De fet, l’entrenador granollerí mai no havia estat tantes jornades seguides sense guanyar des que va agafar les regnes de l’equip, l’estiu del 2015.

“Estem en una dinàmica negativa que s’ha de trencar com abans millor. Hem fet un petit pas enrere, però hem de fer veure als nois que la categoria té aquestes coses, sobretot en escenaris com el camp del Rayo”, va dir Gerard López després de la desfeta a Vallecas (1-0). La situació, de fet, és nova per a Gerard, que, tot i haver sofert força l’any del retorn a segona B –l’equip va fer una mala primera volta–, mai no havia estat més de quatre partits sense guanyar. La darrera ratxa llarga de partits sense vèncer del Barça B és de l’últim curs a segona A, en què l’equip va encadenar onze jornades sense vèncer (4 empats i 7 derrotes).

Tot i el moment delicat i advertir que cal canviar de tendència, Gerard creu que no han de saltar les alarmes: “Això és molt llarg i no hi ha un nivell de preocupació per ser dramàtics, tot i que necessitem una reacció.” Trobar una recepta per fer-ho no és fàcil: “Cal apuntalar les coses bones i controlar altres aspectes, com el psicològic quan rebem un cop.”

A banda de rearmar-se moralment, el Barça B també haurà de treballar per recuperar l’efectivitat a dalt si vol trencar la dinàmica actual, ja que en aquest tram de partits sense guanyar li ha costat molt més marcar –4 gols en sis duels– que en l’arrencada de lliga –11 dianes en vuit jornades.

LES FRASES

Hem entrat en una dinàmica negativa, però no hi ha un nivell de preocupació per ser dramàtics. Això sí, necessitem una reacció
4
gols
ha marcat el Barça B en els darrers sis partits de lliga (0,7 per partit). En els vuit anteriors, en va fer 11 (1,4 per partit).

LA XIFRA

Etapa pre-Gerard
Temporada 2014/15 (2a A)
11 partits De la jornada 24 a la 34
4 punts de 33
Etapa Gerard
Temporada 2015/16 (2a B)
4 partits De la jornada 1 a la 4
1 punt de 12
4 partits De la jornada 17 a la 20
2 punts de 12
4 partits De la jornada 32 a la 35
1 punt de 12
Temporada 2016/17 (2a B)
El Barça B no va encadenar més de tres jornades sense vèncer.
Temporada 2017/18 (2a A)
4 partits De la jornada 5 a la 9
2 punt de 12
6 partits De la jornada 11 a la 15
4 punts de 18
Hem d’apuntalar les coses que fem bé i controlar altres aspectes, com el psicològic
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)