Reus

2a divisió A

Esperit de camaleó

Miramón és l’únic futbolista del Reus que ho ha jugat tot

El mitjapunta s’ha consolidat com a lateral dret

Quan jugava a futbol sala amb l’equip del seu col·legi, l’Hermanos Marx de Saragossa, Jorge Miramón era davanter. Després va marxar a l’Stadium Casablanca i allà va jugar d’extrem, de lateral dret, de mig centre i, finalment, quan va fer el salt al juvenil del Saragossa, va acabar a la seva posició natural, de mitjapunta. Mil i una experiències que han acabat tenint una funció clau perquè l’ara jugador del Reus s’hagi consolidat en el futbol professional: fer-lo polivalent. La seva capacitat d’adaptar-se a una nova realitat, la del lateral dret, ha convertit Miramón en una peça indiscutible, i és l’únic jugador de la plantilla que ha disputat tots els minuts possibles.

“Haver jugat llavors en tantes posicions m’ha donat aquesta versatilitat, la capacitat d’adaptar-me una mica a tot el que m’he anat trobant en cada moment. Mai m’he acomodat a cap lloc; si m’ha tocat jugar de lateral dret, doncs a practicar per rendir-hi”, explica el futbolista nascut a Saragossa fa 28 anys. Això, però, no significa que fer aquest canvi, ja en plena maduresa, li hagi resultat senzill. No tenir definit el seu rol va fer que a l’estiu afloressin alguns dubtes. “Llavors va ser una mica estrany, perquè no sabia on jugaria , però el representant em va ajudar a decidir què fer, em va donar confiança”, relata amb sinceritat Miramón, que explica que té els referents a prop: “Em fixo en Campins, l’any passat em fixava en Benito, i intento assimilar coses seves. Crec que encara puc millorar.” L’aragonès, amb tot, està molt content de la seva nova col·locació: li reporta protagonisme i continua progressant. “Tenir continuïtat et fa millor futbolista. Si vols créixer com a jugador has d’estar al camp. Et pots entrenar, però és quan competeixes, en els partits, que millores.” I s’ho passa bé: “Estic disfrutant, defenso, participo amb la pilota... Al final, si no gaudeixes en un camp de futbol, no paga la pena estar-hi.”

Jorge Miramón és un jugador exigent. No amaga que pot oferir encara més prestacions i té una visió similar quan parla en clau col·lectiva. “És positiu com hem començat, però tot i això hi ha aspectes que es poden millorar. Hem de reafirmar el que som i treure millors resultats”, diu el mig/lateral del Reus, que creu que dissabte, a casa seva contra el Saragossa, l’equip pot fer un pas endavant, aprofitant els nervis que hi ha: “Hem de mirar d’aprofitar aquests dubtes, el factor ambiental que pot perjudicar-los.”

Nietzsche a la tauleta de nit

Hi ha vida més enllà del futbol i Jorge Miramón viu aquesta màxima. L’aragonès aprofita el temps lliure que li proporciona la vida del futbolista professional per satisfer una ment inquieta. Fa un grau mitjà d’informàtica que espera acabar per iniciar-ne un d’empresarials, però, més enllà de tot això, és curiós i té un llibre sempre a prop. “No soc d’estudiar res en concret, però tinc inquietud per descobrir coses”, relata el futbolista roig-i-negre, que s’explica: “M’agrada llegir sobre temes que m’interessen: filosofia, astronomia, salut...” Ara de fet, està abordant l’obra de Friedrich Nietzsche. “És una lectura interessant, però es fa dura”, diu entre rialles un Miramón que viu un moment de plenitud.

Les xifres
1.350
minuts
ha disputat Miramón aquesta temporada en la lliga, tots els possibles. Tot i jugar a la línia defensiva, no ha vist ni una sola targeta.
166
partits
a segona B va disputar abans de fer el salt al futbol professional. Hi va marcar 10 gols. A segona A n’ha jugat 78 i ha fet 2 dianes.
1
ascens a 1a
ha aconseguit el futbolista aragonès, amb el Leganés el 2016.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)