Girona

futbol

girona

Un equip fet a mida de Setién

El rival. El Betis s’ha reforçat molt aquest estiu, sobretot al centre del camp, per complir les demandes del nou entrenador, fer un pas endavant en la classificació i no patir per salvar-se

El Girona ja sap el que és jugar al Benito Villamarín i tot i ser la primera vegada que ho farà a primera divisió sap perfectament el que li espera –l’afició bètica sempre ha estat exemplar fins i tot a 2a A. De fet, és un camp que no li ha anat gens malament, ja que hi va guanyar el curs 2009/10 (0-1), i en les dues últimes visites, tot i perdre, hi ha competit bé (2-1). Per això i també pel bon moment de forma del Girona, que és inqüestionable, l’objectiu del Betis de ser el primer equip fora de les competicions europees que suma els 3 punts contra els gironins no es preveu fàcil. El cert, però, és que per història i sobretot per plantilla, els sevillans parteixen amb el paper de favorits. I és que fins i tot en l’eix de la defensa, on Quique Setién no podrà comptar amb els titulars Feddal –lesionat– i Mandi –sancionat–, el tècnic disposa de dos recanvis de garanties, Amat –arribat aquest estiu del Swansea– i Tosca –titular indiscutible el curs passat.

Un equilibri buscat

El gran canvi del Betis aquesta temporada no ha estat en la plantilla –i això que n’hi ha hagut molts–, sinó a la banqueta. L’arribada de Setién després de meravellar amb el joc de Las Palmas en la primera volta del curs passat ha provocat que el club adapti la plantilla a les necessitats del tècnic, fent un salt de qualitat i confiant que li serveixi per fer un pas endavant en la classificació.

On més s’ha reforçat l’equip és al centre del camp, bàsic per al joc de combinació de Setién, on han arribat dos jugadors més que contrastats i amb experiència a la lliga espanyola: Javi García i Guardado. El primer, fitxat del Zenit, on va arribar després de jugar amb el Benfica i el Manchester City, i el mexicà, capità de la selecció, ha arribat del PSV. Altres fitxatges destacats han estat Tello, Camarasa, Feddal, Amat, Barragán i Campbell.

Tot i les cares noves la gran figura del Betis continua sent Joaquín, que afronta la seva novena temporada al club –en dues etapes– i per banda dreta participa en la majoria d’accions ofensives –ja ha marcat 3 gols. El cas del capità és una mostra de l’experiència de què disposa a la plantilla Setién, i és que cinc dels sis jugadors més utilitzats ja han fet els 30 anys: Joaquín (36), Guardado (31), Barragán (30), Adán (30) i Javi García (30). L’únic que s’hi posa pel mig és Durmisi, i és que amb 23 anys el lateral danès forma part dels jugadors joves, amb projecció i ambició, que acaben de fer créixer el nivell de l’equip. Entre ells, amb només 21 anys, destaca Sanabria, que ja és el màxim golejador de l’equip amb 7 gols i està en estat de gràcia.

TOT UN MITE

Amb 36 anys Joaquín continua sent el líder de l’equip generant perill per banda

EXPERIÈNCIA

Cinc dels sis jugadors més utilitzats per Setién ja han fet els 30 anys

JOVENTUT

El Betis confia en jugadors amb molta projecció com ara Sanabria, Fabián i Durmisi

GRANS FITXATGES

Javi García, Sergio León i Guardado, entre d’altres, han fet pujar el nivell de l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)