Girona

Dues dinàmiques a favor

Immers en el seu millor moment de la lliga, el Girona (10 punts de 12) intentarà burxar la ferida del Betis, que ha anat de més a menys i fa tres partits que no venç (1 punt de 9)

Si els de Machín s’avancen o allarguen el 0-0, la pressió del Benito Villamarín podria canviar de bàndol i convertir els locals en un manyoc de nervis

El Girona juga en un dels estadis més calents de la lliga, que ja el coneix de segona A (va visitar tres vegades el Benito Villamarín quan el Betis va baixar al purgatori) i que a primera és dels escenaris amb més decibels a la graderia. Això sempre sol ser una dificultat afegida, tot i que en circumstàncies com la d’avui qui sap si el Girona podrà convertir la caldera en una olla de grills. Segur que el Betis tindrà, pel cap baix, més de 40.000 espectadors (amb la nova capacitat, n’hi caben més de 60.000) als seus peus quan surti al camp, però si el Girona és capaç de dur el partit al seu terreny –i ja no parlem d’avançar-se–, podrien aparèixer els nervis a la gespa i a la graderia. El 5-0 d’Ipurua va coure molt i la ratxa dels verd-i-blancs és d’un sol punt (2-2 contra el Getafe, després de neutralitzar un 0-2 en la segona part) dels nou últims. En canvi, el Girona hi arriba amb un 10 de 12 que l’ha situat a només un punt dels verd-i-blancs. Un fet impensable quan en la setena jornada els de Quique Setién eren sisens després d’un 10 de 12 i un full de serveis impecable amb triomf inclòs al Bernabéu (0-1). Si el futbol de vegades s’explica per una qüestió de dinàmiques, el Girona arriba en un moment ideal a Sevilla. Una altra cosa és que el Betis, escaldat d’Eibar, trobi aviat les xarxes de Bounou, cosa que el Girona ha d’evitar a tota costa.

Defensa i atac

Els verd-i-blancs tenen arguments defensius per donar i per vendre. Si juguen Tello, Sanabria i Joaquín, a la banqueta encara hi haurà homes com Sergio León i Boudebouz. El Betis, a més, és un equip que està acostumat a partits desenfrenats: criden l’atenció un 4-4 a Anoeta i un 3-6 a casa amb el València. “Tots els entrenadors voldríem marcar molts gols i que ens en fessin pocs. Però això és aquella teoria de la manta. Si vas molt fort en atac, et destapes en defensa”, va comentar Machín. “A mi m’agrada l’equilibri. I, com a tothom, fer un gol més que el rival”, va afegir.

Una de les claus del duel serà sobreposar-se a tres absències de molt de pes. Sumades, les baixes d’Alcalá i Bernardo signifiquen molts centímetres perduts, la qual cosa sempre és un inconvenient, sobretot en accions d’estratègia. També és cabdal no poder disposar d’un jugador com Pere Pons, que no té substitut natural en la plantilla. Per aconseguir que les baixes no es notin, el primer pas serà multiplicar-se en l’aspecte defensiu. Tot i així, Machín va recalcar que el Girona es mantindrà fidel al seu estil de joc i que no es quedaran a veure-les venir, sinó que buscaran acostar-se tant com puguin a l’àrea d’Adán. “Pot ser un partit de força ocasions a les dues porteries”, va comentar el de Gómara. Si és així, l’efectivitat en els últims metres serà clau. En aquest aspecte, el Betis està força fi (21 gols), però el Girona té Stuani en estat de gràcia (7).

EL BETIS

Encaixa molts gols (25), però també en marca molts (20) i ha viscut partits de bojos

EL PARTIT

Machín diu que ells no renunciaran a res i preveu un enfrontament amb moltes ocasions

LA CLAU

Sobreposar-se a les absències de Bernardo, Alcalá i Pons, pas obligat per puntuar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)