Girona

Girona

Primera divisió

La via blanc-i-blava

El Girona té a la plantilla actual tres exfutbolistes de l’Espanyol, i des que el club de Montilivi és a la LFP hi ha 31 jugadors més que també han estat vinculats al club barceloní

En la majoria de casos, els futbolistes han arribat al Girona després d’una etapa a l’Espanyol, però també hi ha qui ha fet la ruta a la inversa

L’Espanyol i el Girona han viscut tota la vida en mons separats i tot just dilluns s’enfrontaran per primera vegada en un partit de lliga. Això no vol dir, però, que no hi hagi hagut aspectes que els hagin mantingut més o menys connectats de manera directa o indirecta. Des que el Girona és a la Lliga de Futbol Professional (temporada 2008/09), hi ha 141 jugadors que han vestit la samarreta blanc-i-vermella. I d’aquests n’hi ha 34 que tenen passat amb l’Espanyol. Hi ha de tot: actors principals, actors secundaris i jugadors que només han passat pel futbol de base blanc-i-blau.

De la plantilla del Girona a primera divisió hi ha tres futbolistes. El porter Gorka Iraizoz (hi va estar entre el 2002 i el 2007, per bé que va jugar una temporada cedit a l’Eibar), el defensa Pablo Maffeo (es va fer en el futbol de base blanc-i-blau però ni tan sols va completar l’etapa de formació perquè el va fitxar el Manchester City) i el davanter Cristhian Stuani, que hi va completar tres temporades (de la 2012/13 a la 2014/15) i va celebrar-hi 25 gols. Dels tres exfutbolistes de l’Espanyol, Maffeo i Stuani tenen dilluns un lloc garantit en l’onze de Machín contra el seu exequip.

Molta varietat

El futbolista amb més protagonisme en els dos bàndols és David Garcia. El manresà supera els 300 partits entre l’Espanyol (217 a primera divisió) i el Girona (99 a segona A), els seus dos únics equip en tota la seva carrera.

També hi ha el cas curiós del banyolí Ferran Corominas, que va acumular deu temporades a l’Espanyol (tres al filial, on va marcar 35 gols, i set al primer equip, amb 14 dianes a primera). En un any al Girona, Coro va fer més gols (18) que en set al primer equip de l’Espanyol, però cap tan impagable com el que va marcar en l’afegit i que va donar l’agònica permanència al club barceloní el curs 2005/06.

Les cessions

L’Espanyol ha deixat al Girona diversos jugadors a préstec en l’etapa dels blanc-i-vermells a segona A. Els dos primers jugadors que van arribar van ser Galán i Juanma, la segona temporada a plata (2009/10). Després va ser el torn d’Àngel Martínez (2010/11), de Dani Nieto (2011/12), de Cristian Gómez i Christian Alfonso (2014/15), i de Germán, Clerc i Jairo (2015/16).

GORKA IRAIZOZ

David Garcia va jugar 217 partits a 1a amb l’Espanyol i 99 amb el Girona a 2a divisió A

CRISTHIAN STUANI

Amb l’Espanyol Amb el Girona
4 (2 al filial) Temporades 1 82 (59 al filial) Partits de lliga 8 116 (79 al filial) Gols encaixats 13

PABLO MAFFEO

Amb l’Espanyol Amb el Girona
3 Temporades 1 103 Partits de lliga 12 25 Gols marcats 8

LA SUMA MÉS GRAN

Amb l’Espanyol Amb el Girona
10 Temporades 3 1 al filial Partits 40 - Gols 1

FERRAN COROMINAS

Va fer més gols en un any al Girona (18) que en set cursos a 1a amb l’Espanyol (14)

A PRÉSTEC

En els nou anys del Girona a 2a A, l’Espanyol li ha cedit un total de nou jugadors

Més casos en el cos tècnic

En el cos tècnic del Girona hi ha cursos en què també hi ha hagut representació d’entrenadors o ajudants que havien estat vinculats a l’Espanyol. De primers entrenadors n’hi ha tres: Cristóbal Parralo; Joan Francesc Ferrer, Rubi, i Javi López. L’actual tècnic del Deportivo va ser l’aposta del Girona en el segon any a plata del club de Montilivi, però Cristóbal va durar només nou jornades abans de ser destituït. A l’Espanyol, Cristóbal havia tingut un paper important com a jugador durant sis temporades, de la 1995/96 a la 2000/01 (214 partits). Rubi, ara tècnic de l’Osca, va comandar la nau del Girona el curs 2012/13 (també havia estat analista d’Agné i segon de Salamero la 2011/12) i també va tenir passat blanc-i-blau com a futbolista del filial de l’Espanyol (1994/95) i entrenador de l’equip B (2005/08) amb el seu inseparable Xabi Gil. Javi López va acabar l’etapa de juvenil a l’Espanyol i va jugar un any al filial. Del cos tècnic actual de Machín, l’entrenador de porters Omar Harrak va estar a la disciplina dels equips inferiors de l’Espanyol. D’altra banda, Toni Jiménez va defensar durant 248 partits de lliga la porteria de l’Espanyol i va ser el segon de Pochettino i tècnic de porters (2011/13). Al Girona Jiménez va ser segon de Carrillo en una primera etapa a tercera i tècnic de porters a segona A amb Julià i Agné. Sergi Raset, exsecretari tècnic del Girona, va jugar a l’Espanyol B (1995/97).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)