Girona

Primera divisió

A remolc de Stuani i del dibuix

Irrellevants. Kayode, Olunga i Marlos tenen un paper residual, eclipsats tots ells pel gran moment de Stuani i perjudicats per l’esquema de Machín, que utilitza un sol davanter

Al Girona li falten centrals i li sobren davanters. Machín en té quatre (Stuani, Kayode, Olunga i Marlos) per només un lloc, ja que el tècnic està consolidant un sistema amb un sol punta i, de moment, l’uruguaià és l’home. En estat de gràcia absolut, Stuani acapara minuts (1.023) i gols (vuit) i condemna els companys de línia a tenir un paper residual. Entre el nigerià, el kenyà i el colombià sumen 423 minuts i zero gols.

Kayode, apagat

El pitxitxi del curs passat de la lliga austríaca ha tingut un protagonisme decreixent. Va participar en els deu primers partits de lliga (va ser titular al camp del Leganés i a Riazor), però els últims minuts que ha jugat van ser els vuit darrers del Girona-Madrid. Contra el Llevant, la Real Sociedad i el Betis va veure el partit des de la banqueta. I contra l’Alavés, des de la grada, ja que el futbolista es va lesionar en l’entrenament previ al partit de copa al camp del Llevant. Kayode fa uns dies que està aturat, malgrat que les proves mèdiques no han revelat cap lesió muscular. Sobre el paper ja s’hauria d’entrenar la setmana que ve.

Olunga i Marlos

El kenyà i el colombià han comptat ben poc per a Machín i no sembla que el tècnic estigui disposat a donar-los gaire protagonisme en el futur. Olunga no ha jugat ni un minut des del setembre a Balaídos i Marlos només ha tingut 13 intranscendents minuts el dia del Barça (va sortir a la gespa amb el partit ja resolt, 0-3).

La seva última participació oficial va ser en la copa al camp del Llevant. Sobre la gespa del Ciutat de València, Marlos (va fer l’assistència del gol de Mojica) va tenir un paper força més destacat que Olunga. El colombià també va deixar-se veure en l’amistós que el Girona va jugar el 6 d’octubre a Riudarenes contra el Montpeller i va ser l’autor de dos dels tres gols del conjunt de pablo Machín (3-2).

El mercat d’hivern

A banda de reforçar l’eix central i possiblement els carrils, una altra de les línies on hi pot haver sacsejada és a la davantera. El fet que Kayode, Olunga i Marlos hagin ensenyat poca cosa és preocupant, ja que no semblen recanvis fiables quan Stuani deixi d’estar tocat per la vareta màgica. En determinats moments dels últims partits, Machín s’ha estimat més avançar la posició de Portu que no pas posar-hi un d’aquests tres jugadors, dels quals dos (Kayode i Marlos) estan cedits pel Manchester City. No s’ha de descartar que quan s’obri el mercat d’hivern, al gener, el club anglès intenti col·locar sobretot Marlos en algun altre equip que li doni més protagonisme. La idea del Girona també serà reequilibrar la plantilla, ara ja sí en funció de l’inalterable 3-4-2-1 de Machín.

OLUNGA

No té participació des del mes de setembre, quan va jugar l’últim quart a Balaídos

KAYODE

Cap minut en els quatre últims partits, tot i que en el darrer va ser baixa per lesió