Girona

El rival del Girona

Ángel i Jorge Molina, els davanters del Getafe

Atac de pedra picada

Superada la trentena, Ángel i Jorge Molina han tornat a la primera divisió i s’han consolidat com a davantera titular del Getafe

Golejadors contrastats en la segona divisió A, s’han enfrontat diversos cops al Girona al llarg de la seva trajectòria

Molina, amb 35 anys, és el segon davanter més veterà de la competició

Ángel i Jorge Molinaja han marcat sis i quatre gols respectivament aquesta temporada amb el Getafe a primera divisió

Persistència i treball són dos substantius que defineixen a la perfecció el projecte del Getafe que dirigeix José Bordalás, un tècnic que s’estrena en la màxima categoria al capdavant d’un equip que amb actuacions poc vistoses però molt efectives s’ha situat a la zona tranquil·la de la classificació. Si en la plantilla s’hagués de buscar dos futbolistes que personifiquen aquest esperit de sacrifici i treball ben fet, la llista de candidats seria llarga –Bordalás sap bé de qui s’ha d’envoltar per tenir èxit–, però també és cert que per trajectòria els seus dos davanters més utilitzats en serien un magnífic exemple. I és que Ángel i Jorge Molina tornen a jugar a primera divisió i ho fan amb un protagonisme destacat. És remarcable el cas de Jorge Molina, el segon davanter més veterà de la competició amb 35 anys, només superat per un il·lustre com Aduriz, de l’Athletic, que en té un més.

L’amenaça de plata

El lligam entre els actuals davanters del Getafe i el Girona és estret i s’ha escrit en les últimes temporades en la 2a A, en què tant Ángel com Jorge Molina tenien un prestigi com a golejadors guanyat amb bones xifres d’efectivitat. Ángel és qui més vegades s’ha trobat el conjunt de Montilivi en la categoria de plata, ja que s’hi ha enfrontat deu vegades. El primer cop va ser la temporada 2008/09, amb l’atacant vestint la samarreta del Tenerife. El balanç d’Ángel jugant contra el Girona, però, no és gaire destacat ja que en la desena de duels directes tant sols li ha pogut marcar dos gols: el primer va ser durant el curs 2010/11, amb el futbolista a les files d’un Elx que entrenava José Bordalás. La diana del jugador de Tenerife va iniciar la reacció de l’equip il·licità, que va ser capaç d’igualar un 2-0 en poc més d’un quart d’hora. Ángel, que va arribar a acumular 79 gols en vuit temporades a 2a divisió A, també va veure porteria contra els gironins la temporada següent i també jugant amb l’Elx de Bordalás. La d’enguany és la cinquena temporada que Ángel disputa a primera divisió, i en onze jornades ja ha superat el seu registre golejador en la categoria fins ara, que era de dos gols. Ja en suma sis.

Pel que fa a Jorge Molina, el veterà davanter, s’ha enfrontat sis vegades al Girona al llarg de la seva trajectòria. En aquests partits, ha aconseguit marcar quatre dianes. L’estrena va ser a Montilivi i igual que el seu company Ángel, va marcar amb la samarreta de l’Elx i amb Bordalás a la banqueta durant la temporada 2009/10. L’atacant valencià va repetir encert amb els elxans marcant dos gols en el duel de la segona volta. El retrobament entre Molina i el Girona ja es va produir amb el jugador a les files del Betis, en què es va convertir en una referència de l’atac verd-i-blanc tant en les temporades del club a primera com a 2a divisió A. L’última diana de Molina contra els de Montilivi va ser el febrer del 2015 en la victòria del Betis per 2-1.

Tant Ángel com Molina van tenir un retorn a primera marcat per l’encert i en la dotzena jornada de lliga ja havien aconseguit sis i quatre gols, respectivament. Des de llavors, els últims tres partits, cap dels dos davanters ha vist porta i el seu equip només ha marcat un gol. El Girona intentarà allargar la sequera d’uns atacants de pedra picada.

Amb l’Elx
Tant Jorge Molina com Ángel van marcar quan van jugar contra el Girona vestint la samarreta de l’Elx. Els entrenava José Bordalás.
10
vegades
s’ha enfrontat Ángel al Girona amb tres equips diferents: el Tenerife, l’Elx i el Saragossa
4
gols
ha marcat Jorge Molina al Girona en les sis ocasions que s’hi ha enfrontat a 2a divisió A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)