Nàstic

Nàstic

Segona divisió A

Un desplaçament significatiu

Nàstic. Els grana visiten la Cultural, el primer equip en zona de descens, amb la missió d’allunyar-se’n però amb el perill de tornar-s’hi a enganxar

El Nàstic té avui un partit significatiu a Lleó. Motivat per aconseguir la segona victòria seguida i posar un coixí de punts importants respecte a la zona de descens, visita la Cultural, el primer equip que l’ocupa. La victòria serviria per allunyar-se de les últimes quatre posicions, però perdre equivaldria a enganxar-s’hi de ple una altra vegada. Superat el bloqueig mental al Nou Estadi amb la victòria de la setmana passada contra el Sevilla Atlético, el Nàstic espera mantenir avui la versió a camp contrari, on ha guanyat tres dels últims quatre partits.

La Cultural Leonesa té una de les propostes més atractives de la categoria, però fa temps que els resultats no l’acompanyen. Va començar bé, amb tres victòries en les cinc primeres jornades, però ja fa dotze partits que no guanya. “Han empatat uns quants partits en què el més lògic era guanyar. Té una manera de jugar molt atractiva i ha posat complicacions a tots els rivals”, afirma el tècnic del Nàstic, Antonio Rodríguez, en referència a un equip amb molt futbol en la segona línia d’atac, amb futbolistes de qualitat com ara Aridai, Guarrotxena, Colinas, Buendía i, sobretot, Josep Señé, el motor ofensiu de l’equip lleonès. El mitjapunta de Sant Cugat del Vallès no s’ha perdut ni un minut en la lliga. A Lleó esperen que el seu equip reaccioni abans de l’aturada nadalenca i per això veuen el partit d’avui, l’últim de l’any a casa, com a clau.

“És una final per a tots dos”, admet Rodri, conscient que els tres punts tenen una importància elevada per als dos equips. Al Nàstic li permetria, a més eixamplar la distància respecte a la zona de descens, arribar als 24 punts, la meitat dels 48 que gairebé sempre asseguren la permanència a final de temporada. Quedarien encara dos partits, el de la setmana que ve contra l’Osca al Nou Estadi i el primer de l’any, al terreny de joc del Rayo Vallecano, per tancar la primera volta.

Manu Barreiro, que s’havia entrenat a un ritme inferior als companys després que jugués contra el Sevilla Atlético malgrat no estar totalment recuperat d’uns problemes musculars, va ser inclòs en la convocatòria d’ahir, de manera que és probable que surti d’inici fent parella amb Uche en l’atac. Zahibo, Bustos, Blanco i Toscano, futbolistes als quals es podria facilitar la sortida en el mercat d’hivern, no van viatjar i sí, en canvi, De Nova, del filial.

LES FRASES

La Cultural ha empatat partits en què el més lògic era guanyar; juga de manera atractiva
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic
És un partit fonamental. El Nàstic és fort en defensa i té dos dels millors puntes de la lliga
Rubén de la Barrera
entrenador de la cultural

L’última visita a Lleó, en una fase d’ascens

Els dos equips van coincidir per última vegada en la fase d’ascens a segona A de la temporada 1995/96. Tots dos van quedar enquadrats en el mateix grup –llavors hi havia lliguetes– i cap dels dos va poder pujar. En els enfrontaments entre ells hi va haver empats: 2-2 a Tarragona i 1-1 a Lleó. Anteriorment, els dos equips van coincidir en un dels dos grups de segona B de la temporada 1982/83. El Nàstic, que va concloure aquella lliga cinquè, va visitar la Cultural, que acabaria descendint, en la vuitena jornada, i hi va empatar sense gols. Els altres dos precedents són de segona divisió: la campanya 1974/75 (3-1 a Lleó) i la 1972/73 (2-0), dos temporades en què el Nàstic es va mantenir i la Cultural Leonesa va baixar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)