Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Tant de bo que parlem d’Europa durant molt temps”

L’últim partit d’un any màgic a Montilivi va fer sortir els jugadors, els tècnics i els aficionats feliços de l’estadi. Els 23 punts permeten tenir molt avançada la feina d’un equip que hauria pogut acabar la jornada en zona europea, tot i que el triomf del Vila-real a la tarda ho va impedir. “És normal que la gent somiï. I tant de bo continuem parlant d’Europa durant molt temps. Si ho fem és perquè hem fet mèrits. Jo no em vull fer repetitiu ni tallar el rotllo, però el meu objectiu és guanyar el partit següent”, va explicar Pablo Machín. “Com vam fer en la temporada dels 82 punts, tenim sempre el mateix discurs. Guanyar el pròxim partit i no mirar gaire més enllà. Fer 42 punts com més aviat millor, i després ja veurem el temps que tenim i les distàncies per marcar-nos objectius més ambiciosos.” On és el sostre del Girona? “On ens deixin els rivals. Nosaltres volem guanyar sempre. El nostre sostre és guanyar el partit següent. S’ha de guanyar i guanyar i tornar a guanyar, com deia Aragonés. Segur que els rivals ens exigiran molt i, per si de cas, seré el primer a exigir.”

Machín va arribar a la sala de premsa després que Bordalás hi hagués criticat l’actitud i la manera de perdre temps dels gironins. “És una apreciació seva. Està molt acostumat a això i s’hi fixa molt bé. Que hem fingit? Comença el partit i Portu ens arriba amb sang a la cara. S’ho ha fet ell? Jo respecto totes les opinions. Mirem els partits del Girona com són, i els del Getafe. No dic que estigui millor ni pitjor. Tots tenim les nostres armes. Normalment mirem de combinar i no fingim gens. Avui s’ha fet un partit com ha volgut el Getafe.” També li van explicar que Bordalás no havia entès que Stuani no fos amonestat. “Què volem? Que nosaltres rebem i no fem res? Juguem a un futbol i als altres pobrets els fem jugar al que vull jo? Si tu jugues a una cosa, jo m’he de posar al mateix nivell. Stuani no ha fet ni la meitat del que li han fet a ell. Hem competit de la millor manera.” L’uruguaià va ser determinant, amb el seu novè gol en la lliga. “La lògica diu que el davanter és qui més gols marca. Aquí defensem tots i ataquem tots. I s’ha de reconèixer que Stuani és un mestre a moure’s en els espais a prop de la porteria. Té molta eficàcia. Nosaltres ens aprofitem d’ell, i ell també se’n beneficia. És una simbiosi.”

Machín va argumentar l’aposta per Aleix Garcia –“l’hem elegit per combatre la forta pressió que exerceix el Getafe amb un futbolista ràpid en la circulació de la pilota”– i els canvis en la segona part, que van deixar un Girona més defensiu i protegit. “Volíem reforçar el mig del camp i ajudar els carrilers.” Amb el record de la remuntada de l’Alavés? “Allò ho tenia al cap en l’últim córner. I segur que molta gent també hi pensava. Per això he procurat que la gent animés”, va explicar el tècnic.

La millor resposta

Les dues desconnexions seguides a última hora han tingut una resposta de sis punts de sis. “Hem sabut guanyar dos partits per 1-0 amb rivals complicats que s’hi juguen molt”, va dir Machín, que va subratllar les dues porteries a zero: “Estem en la millor lliga del món, la més competitiva. Pots tenir molta qualitat defensiva, però l’ofensiva rival et supera. Per això té tan mèrit no rebre gols. Segur que hi haurà algun altre moment que ens en faran, però és important saber que som capaços de fer això.”

Preguntat per si a principi de curs havia comptat quants punts l’haurien satisfet abans de Nadal, el de Gómara va assenyalar: “Soc un pesat, però és que no miro gaire el calendari. Potser no faig bé la meva feina, però sabia fins a la tercera jornada. Més que els punts, hauria firmat estar aquí. En aquesta professió de risc que tenim, firmava menjar-me els torrons. Estic enormement content amb 23 punts, però ara me’n vull anar de vacances amb 26.” A menys de dues setmanes de l’obertura del mercat d’hivern, el tècnic va explicar: “Al juny vam quedar limitats en algunes posicions, ja sigui per incapacitat econòmica o de convèncer els jugadors, cosa que ara tenim una mica més fàcil. Continuarem intentant-ho, però si els que han d’arribar no aporten més del que s’estan guanyant estar en aquesta plantilla, no tinc cap problema a quedar-me amb el que hi ha.”

LA SITUACIÓ

“És normal que la gent somiï, però el meu objectiu és el partit següent; guanyar i guanyar”

SOBRE STUANI

“És un mestre en els espais a prop de la porteria. És una simbiosi; l’equip i ell ens n’afavorim”

SOBRE BORDALÁS

“Que hem fingit? Mirem els partits del Girona i els del Getafe. Tots tenim les nostres armes”

AMB 23 PUNTS

“Més que punts, firmava menjar-me els torrons. Ara vull arribar a Nadal amb 26 punts”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)