3a divisió FEF

Amb molt marge de millora

3a divisió. El Figueres i el Palamós no han fet en la primera volta el pas endavant que s’esperava que fessin aquesta temporada. Els palamosins, de fet, han flirtejat sempre amb la zona de descens

El Figueres i el Palamós van tancar el cap de setmana la primera volta de la lliga amb una derrota –contra el Sant Andreu (2-3) i l’Hospitalet (5-1), respectivament–. Va ser l’última galleda d’aigua freda que els dos equips empordanesos van rebre en una primera volta que ha deixat moltes més decepcions que no pas alegries, i és que l’objectiu dels dos equips abans de començar la temporada era fer un pas endavant respecte a la temporada passada, i a hores d’ara no ho han aconseguit. De totes maneres el balanç dels dos equips no és exactament igual, i és que a l’Alt Empordà les conclusions són una mica més positives que al Baix Empordà.

Amb molts alts i baixos

La primera volta del Figueres ha estat molt irregular, però prou correcta en línies generals, i és que amb 23 punts el primer objectiu de la permanència ja sembla a tocar. Això sí, a onze punts de la promoció d’ascens i deu punts per sobre del descens, la segona volta dels figuerencs es presenta com una travessa en terra de ningú. “Valorem el fet de ser un equip nou i que ens ha costat acabar de sincronitzar-nos, però ara podrem competir millor en la segona volta. Ens agradaria tenir més punts, però és el que tenim”, valora el tècnic, Narcís Chicho Pèlach.

Els figuerencs, tot i una derrota inicial que els va deixar anecdòticament en descens en la primera jornada, van arrencar molt bé la lliga, amb tres victòries consecutives que els van situar en la quarta posició i els van donar el dret a somiar. Després, però, els de Chicho van entrar en una espiral desastrosa de resultats amb només dues victòries en dotze partits, i han hagut de salvar els mobles en els últims partits amb dues victòries contra l’Ascó (3-0) i el Granollers (0-3). El gran hàndicap ha estat sobretot la mala dinàmica a Vilatenim, i és que el Figueres ja ha perdut sis partits com a local i ha sumat més punts a domicili (13) que no pas com a local (10). “La temporada passada ens va costar molt guanyar partits fora de casa i aquest any hem aconseguit millorar aquests números, però també és veritat que érem molt regulars a casa i en aquesta primera volta ni de bon tros ho hem aconseguit ser”, analitza Chicho.

En l’aspecte golejador la Unió ha rendit a un nivell bastant equilibrat, digne d’un equip de mitja taula. Amb un Xavi Ferrón en estat de gràcia durant moltes jornades (7 gols) i ben acompanyat per Gil Muntadas (6), els figuerencs s’han enfilat fins als 25 gols a favor i n’han encaixat 24.

Sense sortir del pou

Qui sí que ha suspès en la valoració de la primera volta és el Palamós. Els de Vicenç Fernández han acusat molt la marxa de jugadors importants a l’estiu i no han aconseguit entrar en cap moment en una bona dinàmica. A més, els palamosins han anat fent retocs en la plantilla sovint, amb la marxa de jugadors com Cornellà i l’arribada d’altres com Gelmà o Uri Vila. “Hem de tenir un bloc molt més compacte i això implica consolidar el que tenim ara, i si pot venir alguna peça que ens ajudi a ser més consistents en defensa millor”, valora el tècnic, Vicenç Fernández.

El cert és que el Palamós, amb l’excepció de la primera jornada, ha estat tota la primera volta entre els cinc últims de la classificació. El degà, de fet, ha estat nou jornades en zona de descens i no se n’ha distanciat en cap moment, perjudicat sobretot pel fet de no aconseguir una bona ratxa de resultats en cap moment del curs. “Després de guanyar un partit sempre hem perdut el següent i això no ajuda gens a tenir una bona regularitat. Hem de treballar més en totes les línies, però sobretot tenir més consistència”, analitza el tècnic.

Amb els números a la mà el Palamós ha pagat car el fet de no guanyar a casa fins a la jornada 14 contra el Cerdanyola (2-0), i és que amb només quatre victòries és molt difícil sortir de baix. Els 15 punts que ha sumat el degà s’han repartit en vuit a casa (el dissetè de la lliga) i set a domicili (el divuitè). En l’aspecte golejador els palamosins han marcat gairebé un gol per partit (18), en part gràcies a les set dianes de Marc Medina, però han encaixat la barbaritat de 37 gols –només superats pels 47 que ha rebut el Gavà.

LES VALORACIONS

Després de guanyar sempre hem perdut i això no ajuda gens a tenir una bona regularitat
Vicenç Fernández
entrenador del palamós

EL PALAMÓS

No hem estat regulars a casa. Ens ha costat més també pel fet de ser un equip molt nou
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del figueres
6
derrotes
a Vilatenim han encaixat els figuerencs, que han sumat més punts a fora (13) que a casa (10)
9
jornades
en descens han estat els palamosins en aquesta primera volta de la temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)