3a divisió FEF

JOSE SOLIVELLES

ENTRENADOR DEL GRANOLLERS de Futbol

“Això se soluciona començant a guanyar”

El Granollers es troba amb la necessitat de sumar immediatament per sortir del descens

El tècnic afirma que hi haurà alguns fitxatges

Després de la seva polèmica sortida del Manresa, Jose Solivelles va tardar tan sols un mes a tornar a trobar feina. El Granollers, que necessitava un canvi de dinàmica després d’una primera volta de lliga molt per sota de les expectatives, va confiar la reacció en el tècnic vallesà, que ocuparà el lloc d’Albert Cámara, l’entrenador que va començar la temporada.

Deu ser difícil haver de sortir d’un club per una qüestió extraesportiva... Ja ha recuperat la il·lusió per entrenar?
Vaig marxar dolgut del Manresa perquè crec que des del punt de vista esportiu ens estaven sortint prou bé les coses i teníem esperances de fer un bon any. Vaig tenir uns dies de decepció i vaig decidir que aquest any només em mouria per ofertes de tercera divisió com a mínim. Però al cap de poc em va sortir l’opció del Granollers i és un tema que em fa il·lusió perquè és un repte difícil però també molt bonic. I vam decidir acceptar-ho i aquí estic.
I en aquestes primeres setmanes, quina sensació li ha deixat l’equip?
Part de la plantilla ja la coneixia i la percepció que tinc ara és la mateixa que podia tenir des de fora abans d’arribar. Em sorprèn que tinguin tan pocs punts perquè és un equip per estar molt més amunt. Hi ha molt bons jugadors: alguns, per exemple, l’any passat ja van fer una gran temporada amb el Granollers, i també n’hi ha d’altres amb experiència en categories més altes. Crec que és una bona plantilla i, tot i que s’hi han de fer alguns retocs, estem en condicions de poder competir i lluitar per fer una segona volta que ens permeti sortir dels llocs de descens.
Veient l’equip, doncs, amb jugadors de qualitat, el problema del Granollers és mental?
Sí que és un tema psicològic, allò de les famoses dinàmiques. Quan guanyes el teu cap està preparat per guanyar i actues millor davant dels possibles imprevistos, mentre que quan perds és al revés: quan passa alguna cosa negativa o encaixes un gol l’equip ho nota i baixa. I això és el que hem d’intentar fer, recuperar l’equip psicològicament per intentar que els jugadors juguin més alliberats i s’acostin al seu màxim rendiment. Però aquí no hi ha secret; s’aconsegueix guanyant. El que hem de fer és guanyar un partit com més aviat millor i a partir d’aquí començar a créixer.
Vostè és un home de projectes, però aquí arriba a mitja temporada en un equip en crisi. Canvia molt la seva manera de treballar?
La manera de treballar no la canviaré perquè treballo sempre igual. El que canvia radicalment és el plantejament del que volem fer. Quan agafes un equip a l’estiu tens temps per preparar-lo i, a més, pots confeccionar una plantilla a partir del joc que vols fer. Aquí, en canvi, t’has d’adaptar: estem a mitja temporada i no tenim temps. Hem de guanyar de seguida i amb els jugadors que tenim. La plantilla és la que és, millor o pitjor, però té un perfil marcat i ens hem d’adaptar a aquests jugadors. I això farem: jugarem de la manera que ens ajudi a sumar punts i guanyar, sigui més bonic o més lleig. Aquesta és la idea.
Això vol dir que el primer que cal fer és apuntalar la defensa?
La base és defensar bé, tot i que va relacionat: si defenses bé atacaràs millor. Però sí, el més important és tancar la porteria, aprendre a ser solidaris amb els companys, que l’equip gaudeixi defensant... I en atac, sobretot ser pràctics. Fer coses que ens serveixin per generar ocasions i fer gols. D’això es tracta.
Abans ha parlat de retocs. Això vol dir que faran fitxatges?
Quan hi ha un canvi d’entrenador com aquest, amb un equip amb tan pocs punts i el mercat obert, trobo lògic que hi hagi algun retoc. I n’hi haurà. Tenim clares les posicions que hem de reforçar i quin perfil volem. Però no portarem qualsevol cosa, els jugadors que vinguin milloraran la plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)