2a divisió FEF

‘Chicho’ Pèlach es perfila com a tècnic del Peralada

2a divisió B. L’actual entrenador del Figueres és l’escollit per l’àrea esportiva del Girona per substituir Arnau Sala. Els clubs negocien una quantitat econòmica per a la cessió dels drets

El Girona ja ha escollit qui serà el tècnic que substituirà Arnau Sala i Xavi Punsí en el seu equip filial, el Peralada. L’actual entrenador del Figueres Narcís Chicho Pèlach farà probablement les maletes per encetar una nova aventura a l’equip empordanès, que té com a principal objectiu immediat continuar formant joves promeses pensant en el primer equip del Girona i, de retruc, mantenir-se a segona B i fugir de les posicions actuals de descens.

El jove tècnic veurà com la seva flamant trajectòria a les banquetes assoleix una nova dimensió. I és que el gironí va penjar les botes l’estiu del 2016, a només 27 anys, per centrar-se en la seva carrera com a entrenador, la seva màxima prioritat i il·lusió –mentre era jugador de la Unió va fer pujar l’equip juvenil figuerenc fins a la lliga estatal–. En la primera temporada exclusivament com a tècnic va portar el Figueres al bell mig de la classificació, sense patiments per mantenir la categoria de tercera, el primer gran objectiu de l’entitat, i implantant un joc vistós i de toc que va ser efectiu, sobretot a l’estadi de Vilatenim.

Enguany, Chicho va acceptar una nova rebaixa de pressupost del club empordanès, a més de fer una reestructuració notable de la plantilla. La Unió, que ha tornat a perdre les opcions de play-off d’ascens de seguida, disposa d’un marge confortable de deu punts respecte del descens, però l’equip, ja conjuntat, té opcions de progressar pel que fa a joc i també a resultats

Oferta irrebutjable

L’ambició de Chicho i el projecte que li ofereix el Peralada, evidentment sota el ventall del Girona, ha fet que l’oferta esportiva fos un caramel irrebutjable per al tècnic tot i haver de deixar a mig curs els figuerencs. Els de l’Alt Empordà demanen un import en concepte de cessió de drets i hauran de cercar un nou tècnic per acabar el curs –Damià Abella, l’actual segon entrenador, podria ser una opció.

Chicho no es trobarà un escenari ideal per començar els seus primers passos a segona B, una categoria competitiva i nova per a ell. El Peralada ha guanyat disset punts en tota la primera volta i és en zona de descens directe, això sí, a només dos punts del quinzè, el Llagostera. Acoblar-se a una plantilla ja construïda, continuar treballant amb els jugadors joves de projecció i treure l’equip de la zona baixa seran els objectius més immediats per a un tècnic jove però de dedicació plena al futbol. Chicho tornarà a estar vinculat al Girona, club amb el qual manté un vincle especial després de passar per gairebé tots els equips del futbol base en l’etapa com a jugador.

JOVENTUT

‘Chicho’ només té 29 anys i un any i mig d’experiència com a tècnic ‘amateur’

DEDICACIÓ

El gironí va decidir penjar les botes a la Unió a 27 anys per fer el que més li agrada

TOT UN REPTE

El tècnic haurà d’acoblar-se a un equip ja fet i ara com ara en zona de descens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)