2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

‘Chicho’ Pèlach ja exerceix com a tècnic del Peralada

2a divisió B. El Girona i el Figueres van fer oficial, hores després que dirigís el seu primer entrenament, que el tècnic gironí serà l’encarregat de liderar els xampanyers en la segona volta

Ja era un secret de domini públic, i ahir es va destapar. Narcís Chicho Pèlach serà l’encarregat de dirigir el Peralada en la segona volta, després que les parts implicades fessin oficial ahir l’acord. El tècnic, de fet, ja es va vestir amb l’escut del Girona a la tarda en l’entrenament del conjunt xampanyer a Torres de Palau, però no va ser fins al vespre que el Figueres va anunciar la desvinculació del tècnic –posteriorment també ho van fer el Girona i el Peralada–. Javi García, que treballava a la secretaria tècnica del futbol de base i aquests dies ha estat fent de tècnic interí des de la renúncia de Juan Carlos Moreno, serà la mà dreta de Chicho en aquesta nova aventura. Qui no estarà en el cos tècnic del gironí és Aitor Yeto, a qui el club i el mateix tècnic volien incorporar, però que finalment es quedarà fent les funcions de preparador físic en el Figueres.

Segons va anunciar el club figuerenc, Chicho va demanar sortir de la Unió el dia 30 del mes passat, i des de llavors el Figueres i el Girona han negociat el traspàs dels seus drets –l’acord es va donar per tancat el dia 2 de gener–. En l’acord definitiu el Figueres, segons el seu comunicat, ha aconseguit que el Girona es comprometi a jugar un partit amistós contra els figuerencs en el transcurs de la temporada, que serveixi per commemorar el centenari de la Unió.

De pressa i corrents

La idea inicial del Girona i del Peralada era que el nou tècnic tingués temps de conèixer l’equip abans de debutar aquest diumenge al camp del Mallorca (12 h), però la confusió amb la renúncia de Juan Carlos Moreno ha provocat que Chicho només tingui –comptant ahir– quatre dies per preparar la seva estrena. Per això ahir el tècnic gironí ja va anar per feina en la seva estrena amb el conjunt xampanyer i va començar a implantar el seu segell de joc de toc i de possessió, amb exercicis centrats en la sortida de pilota. L’objectiu de Chicho és doble: formar jugadors joves que en un futur puguin fer el salt al primer equip del Girona i sortir com més aviat millor de la zona de descens.

AMISTÓS CENTENARI

L’acord entre els clubs inclou un partit amistós per celebrar els cent anys de la Unió

UN ULL A MALLORCA

El tècnic ja va implantar ahir els seus conceptes abans de debutar aquest diumenge

El Figueres no té pressa per trobar un relleu

La marxa de Chicho és un cop dur per a un Figueres que havia cedit bona part del projecte esportiu al jove tècnic gironí, en el que era el seu segon any com a entrenador de la Unió –des que va penjar les botes amb 27 anys i havia aconseguit l’ascens amb el juvenil a lliga estatal.

Els figuerencs, però, no es volen precipitar a l’hora de buscar un nou entrenador per al primer equip i difícilment portaran un nou tècnic en els propers dies. De moment, Damià Abella, que feia d’ajudant de Chicho des de començament de temporada, i la resta del cos tècnic es faran càrrec de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)