2a divisió FEF

2a divisió B

David Serrano, jugador del Peralada

El gran fitxatge ve des de casa

David Serrano es va poder tornar a sentir futbolista diumenge al camp del Mallorca després de lesionar-se la temporada passada

L’extrem fa mesos que està recuperat, però el club li va tramitar la baixa de llarga durada per poder incorporar Higón per jugar el ‘play-off’ i no li ha pogut tramitar la fitxa fins que s’ha obert de nou el mercat

Serrano:“Jo em pensava que estava tot en ordre per poder jugar abans, però la federació ho va tombar”
Serrano:“Necessito agafar ritme de competició, però m’agrada tenir pressió i un nivell per demostrar”

David Serrano va fer 22 anys el 25 d’abril del 2017, dos dies després que el Peralada aconseguís guanyar l’Olot en el temps afegit (2-1) i donés vida al títol de tercera, que va acabar sent per als olotins. No va ser ni de bon tros el seu aniversari més feliç, i és que en aquell partit el futbol no li va fer un regal gaire bo: es va trencar el menisc extern. La lesió va ser com una galleda d’aigua freda per al barceloní, que en aquell moment va saber que es perdia la promoció d’ascens a 2a B i que estaria entre tres i cinc mesos fora dels terrenys de joc. El que ni ell ni ningú s’esperava és que aquest períodes s’allargaria fins a 256 dies i que no seria fins diumenge passat a Son Moix que es podria tornar a sentir futbolista.

L’origen d’aquest periple va ser quan se li va donar la baixa federativa per una lesió de llarga durada per poder fitxar José Higón de cara a la promoció d’ascens. Amb aquest moviment des de Girona i Peralada assumien que Serrano estaria cinc mesos sense jugar –fins al 23 de setembre–. Aquella decisió, però, és la que va jugar en contra de l’extrem, i és que un cop a 2a B la normativa de la federació espanyola no permetia que tingués la fitxa activa al mes d’agost tot i no jugar, ni que se l’inscrigués amb el mercat tancat. Per això, tot i estar recuperat des de finals de setembre, Serrano no ha pogut jugar fins al gener, quan se li ha pogut, per fi, activar la fitxa. “Jo pensava que estaria tot en ordre per jugar quan estigués recuperat, però era un assumpte que el club desconeixia fins a l’últim moment i em va agafar per sorpresa perquè la federació va tombar la meva fitxa”, explica l’extrem barceloní.

Una carrera ‘de Dragon Khan’

Ara Serrano ja no té ganes de mirar enrere i només pensa a tornar a sentir-se important a Peralada. Segurament no li costarà, i és que des de l’octubre que està en plena dinàmica de grup i tant en els entrenaments com en els partits amistosos ha deixat tothom amb la boca oberta pel seu bon rendiment. “Sempre m’ha agradat molt córrer i entrenar-me, per això espero que no em costi agafar la forma, però he d’agafar ritme de competició, que no es pot fer d’un dia per l’altre, i necessito anar acumulant minuts”, valora Serrano. L’ambició, però, és màxima, i és que sap que en el seu últim any de jugador sub-23 ha de fer un pas endavant. “Quan tens només mig any, fa la sensació que disposes de menys marge, però m’agrada tenir pressió i hi estic acostumat, així que no espero que sigui un problema”, assegura l’extrem, que està convençut que el Peralada aconseguirà l’objectiu de la permanència després d’haver donat la cara en una primera volta marcada per l’adaptació a la categoria i el procés de cohesió d’una plantilla força renovada.

Individualment, l’objectiu de David Serrano és clar, rellançar una carrera que tot i la seva joventut les ha viscut de tots colors. Quan estava en el seu últim any de juvenil, va meravellar en el futbol català jugant a 3a divisió amb el Martinenc i es va guanyar el fitxatge pel Girona, amb qui va viure de tot la temporada 2015/16. Va fer la pretemporada amb el primer equip, va debutar en copa jugant 120 minuts en l’eliminatòria contra el Nàstic i es va estrenar a 2a A contra l’Osca, però una lesió el va apartar de la dinàmica del primer equip i va acabar l’any jugant a 1a catalana amb el Girona B –encara no hi havia la filiació amb el Peralada–. En el mercat d’hivern Serrano va anar cedit al Badalona, on va poder agafar experiència a 2a B i després va tornar a l’estiu a Girona per incorporar-se de nou al filial, aquest cop el Peralada, per jugar a 3a. Ara ja només li falta brillar a 2a B i guanyar-se el debut a primera.

256
Dies
sense jugar ha estat David Serrano, que es va lesionar després de jugar a Peralada contra l’Olot el curs passat a tercera.
32
Minuts
va jugar diumenge a Son Moix en el retorn.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)