3a divisió FEF

El derbi empordanès, amb moltes coses en joc

3a divisió. El Palamós rep el Figueres (12 h) obligat a guanyar en l’estrena de Pitu Batlle a la banqueta per tancar una setmana plena de moviments

Els derbis entre el Palamós i el Figueres sempre generen la màxima expectació possible, però el que es jugarà avui al Palamós-Costa Brava (12 h) estarà ple d’al·licients. Sens dubte, qui més exigit arriba al duel empordanès és el Palamós, que fa quatre jornades que està estancat amb quinze punts i una nova derrota el podria deixar en zona de descens i molt tocat després d’una setmana convulsa amb la destitució de Vicenç Fernández, la baixa d’un jugador que havia estat titular indiscutible com Gerard Herrera i el fitxatge de Mamau. L’estrena de Pitu Batlle a la banqueta, doncs, no podria estar més condicionada. “M’agrada debutar en un derbi perquè sempre és especial, però espero fer-ho amb una victòria que és el que més falta ens fa”, valora el nou tècnic del degà.

Amb la història a favor

El Palamós arriba al derbi després d’haver encadenat quatre derrotes en un tram de calendari, això, sí, amb només un partit a casa –contra el Prat (0-2)–. Avui l’objectiu dels palamosins serà recuperar la seva millor versió a casa, que es va deixar veure per única vegada abans d’aquesta mala ratxa el mes de novembre, quan els palamosins van encadenar dues victòries com a locals contra el Cerdanyola (2-0) i el Gavà (3-1). “Hem estudiat el Figueres i segur que canviarà coses respecte als últims partits, però tot i ser un rival complicat ens hem de fer molt forts a casa.”

El fet és que els precedents afavoreixen molt el Palamós. El degà i el Figueres se les han vist en les sis temporades anteriors –una a 1a catalana i cinc a 3a– i els del Baix Empordà no han perdut en cap d’elles. El balanç en sis enfrontaments és de quatre empats i dues victòries; l’última fa dues temporades (1-0). Mantenir aquesta ratxa en el derbi serà essencial per als de Pitu Batlle per assegurar-se una setmana més fora de la zona de descens a primer catalana.

A burxar la ferida

Absolutament contrària és la setmana que han viscut a l’Alt Empordà. El Figueres, tot i seguir sense un relleu definitiu per a Chicho a la banqueta –Damià Abella i Aitor Yeto continuen fent les funcions de tècnic–, no tenen pressa ni nervis, i és que amb l’equip en zona de ningú a la classificació no és moment per patir. Això sí, avui els figuerencs podrien acabar d’enfonsar el Palamós, i és que els alt-empordanesos busquen una victòria per oblidar l’ensopegada de la setmana passada contra l’Horta (1-2). “És un partit especial i important, perquè nosaltres també arribem necessitats d’alguna manera. Per a ells no és l’escenari ideal perquè han tingut una setmana moguda, però crec que tampoc ens afavoreix perquè coneixem quin perfil de jugadors tenen, però no sabem ni com jugaran ni quina resposta poden tenir”, analitza el tècnic interí Damià Abella, que tindrà la baixa del lesionat Ot.

LA PRÈVIA

M’agrada debutar en un derbi, però espero fer-ho amb una victòria que ens fa molta falta
Pitu Batlle
entrenador del palamós
No és l’escenari ideal per a ells, però tampoc ens afavoreix perquè no sabem què ens trobarem
Damià Abella
entrenador interí del figueres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)