Montilivi celebra la golejada del Girona contra Las Palmas (6-0)

1a divisió. Els gironins trenquen la mala ratxa de dues derrotes consecutives fent una exhibició de joc i efectivitat davant d’un rival aclaparat pel rendiment dels de Machín

El Girona ha trencat de la millor manera possible la ratxa de dues derrotes seguides i, a casa, els de Pablo Machín han golejat al Las Palmas. La victòria és tota una injecció de moral pels blanc-i-vermells, que deixen l’equip canari –en descens–, a 15 punts de distància. El duel ha tingut un protagonista clar, Olunga, que ha entrat al descans en substitució del lesionat Stuani.

El Girona ha sortit al terreny de joc amb molta força i els primers minuts han estat marcats pel desequilibri de Mojica per la banda esquerra i l’elevada pressió dels gironins quan la pilota estava en possessió de l’equip canari. Tot i això, els de Pablo Machín no han inquietat la porteria de Lizoain en el primer quart d’hora. Qui ha arribat tímidament i a pilota aturada ha sigut Las Palmas, amb una falta lateral que Bounou ha pogut rebutjar (10’). La jugada clau de la primera meitat ha arribat al minut 24, quan Granell ha rebut una falta al mig del camp, el col·legiat ha deixat continuar el joc, Portu ha agafat l’esquena de la defensa i a l’àrea ha sigut objecte de penal. Stuani, des dels onze metres ha col·locat l’1-0 en el marcador.

Fins al descans, el Girona ha mantingut el control de l’enfrontament davant d’un rival poc ofensiu. En el minut 34, els gironins han reclamat un nou penal en una acció en què Stuani i després Granell han anat a terra a l’interior de l’àrea. En línies generals, la primera meitat dels de Machín ha sigut positiva.

La segona meitat ha començat amb la mala notícia que Stuani s’havia de quedar al vestidor per unes molèsties. En el seu lloc ha entrat Olunga, i el kenyà no ha decepcionat. Les dues primeres accions de perill han sigut seves, i al 57’ ha rematat a la perfecció una bona centrada de Mojica per fer pujar el 2-0. Amb el rival del tot trencat, Pere Pons ha vist el forat darrera la defensa i ha col·locat una gran passada perquè Borja García es plantés davant Lizoain i el superés amb un xut ajustat al pal marcant així el 3-0 (63’).

Olunga, molt fi

La golejada del Girona s’ha confirmat quan Olunga, en estat de gràcia, ha robat la pilota al porter canari i sense oposició ha fet pujar el quart dels gironins. El repertori d’Olunga encara no s’ha acabat, ja que Olunga també ha participat en el cinquè gol dels blanc-i-vermells fent la passada cap a Portu. El ràpid futbolista no ha fallat davant de Lizoain fent embogir Montilivi (74’). El partit somiat d’Olunga ha arribat a l’èxtasi amb el seu trio de gols, una diana que suposava el sisè gol del Girona contra un Las Palmas del tot abatut.