Girona

Pablo Machín

Entrenador del Girona

“Es repeteixen somnis i es fan realitat”

Pablo Machín ha viscut un munt de rècords i partits per al record amb el Girona, però encara no havia celebrat mai mitja dotzena de gols. Ho va fer ahir, en una altra jornada majúscula per arrodonir una primera volta excel·lent del Girona. “A principi de temporada, moltes de les coses que sentíem podien ser somnis. Ens animàvem dient que les coses primer s’han de somiar i després, treballar-les. Avui es repeteixen somnis i es fan realitat”, explicava l’entrenador del Girona. “Si en qualsevol moment de la temporada m’haguessin dit que guanyaríem 6-0, no m’ho hauria cregut. Jo no ho havia aconseguit mai i no sé quant tardaré a tornar-hi.” Machín va lligar el triomf històric amb el tancament de la primera volta, amb 26 punts: “Aquesta és una altra de les utopies que podien semblar al principi. I ho hem aconseguit amb la feina i la implicació de tots. Ara hem de seguir el camí.”

El partit va ser rodó per al Girona i va enfonsar encara més Las Palmas, que es va presentar a Montilivi amb un esquema de joc amb tres centrals que va acabar molt foradat. “Preparàvem dues alternatives. El 4-3-3 i, coneixent Paco Jémez, que fes una línia de tres. Havíem d’estar molt atents a Momo i sobretot a Viera, i ho hem fet bé”, va relatar Machín. A partir del 2-0, va ser un festival dels blanc-i-vermells. “Se’ns ha obert moltíssim, i en aquests partits, l’equip que dins el desordre està més equilibrat és el que té més ocasions. Hem estat eficaços.”

El protagonisme va ser per a Michael Olunga, que no havia marcat cap gol, i ahir se’n va anar amb la pilota firmada pel seu primer hat-trick. “Ens pot sorprendre, perquè no és gens fàcil marcar, i n’ha fet tres en 45 minuts i ha tingut alguna altra ocasió”, va explicar el de Gómara, satisfet sobretot per l’execució del primer gol d’Olunga: “És un gol típic del Girona, amb una bona centrada i una bona rematada. Ens agrada jugar amb davanters de referència, i aquestes jugades les practiquem molt.” Preguntat per si l’actuació d’Olunga podia alterar els moviments del mercat d’hivern, Machín va dir: “El futbol és immediatesa. Així com us dic que no som tan bons com avui, continuem tenint la mateixa plantilla. Ell ha fet una reivindicació, i ha demostrat que té capacitat, que jo mai ho he dubtat. Però sabem que tenim el mateix dèficit allà. Hem de continuar treballant en la mateixa línia, però amb tranquil·litat. I sabent que el mercat no només és a fora, sinó també a la plantilla.”

Amb 26 punts a mitja lliga, l’objectiu de la permanència està ben encarrilat. Té Machín els comptes fets? “Amb els 42 punts que dèiem al principi, estaria satisfet i ho firmaria ara. Però com que això no m’ho garantirà ningú, mantindré la mateixa idea de pensar en el següent partit. Amb l’actitud, la predisposició, les ganes i la competitivitat que està mostrant l’equip, estic segur que els aconseguirem. I si en podem assolir 46 o 50 en comptes de 42, ho intentarem. Haurem de marcar-nos reptes ambiciosos, perquè així és més fàcil arribar a reptes mitjans. Cada entrenament, cada convocatòria, cada partit, és un repte. És una bona manera perquè l’ésser humà es motivi. L’autocomplaença no porta la millora.” Amb 14 punts fets a casa i 12 a fora, Machín va fer aquest balanç: “Això sol ja em fa pensar que som un equip equilibrat, i em reconforta. Hem de tenir unes senyes d’identitat i mostrar-les dins i fora.”

‘HAT-TRICK’ D’OLUNGA

“Sorprèn, perquè no és fàcil. Ha fet una reivindicació i ha demostrat que té capacitat”

MIG CURS, 26 PUNTS

“Podia semblar una utopia. Ho hem fet gràcies a la feina i la implicació de tots”

A FINAL DE LLIGA

“Firmaria els 42 punts, però si en podem fer 46 o 50, millor. Hem de ser ambiciosos”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)