Girona

Sis motius per a l’alegria

De rècord. El Girona aconsegueix la major golejada a primera d’aquest curs i guanya per 6-0 per primera vegada en l’etapa Machín

El Girona té el privilegi de poder dir que, de moment, ha aconseguit la golejada més gran del curs en la primera divisió gràcies al 6-0 que va clavar a Las Palmas. De fet, els jugadors que ahir van enlluernar Montilivi són els primers aquesta temporada que guanyen un partit en la màxima categoria del futbol estatal per sis gols de diferència. Fins a la mitja dotzena de gols que els gironins van marcar a l’equip canari, les victòries més àmplies del curs eren les victòries per cinc gols a zero que van aconseguir equips de l’entitat del Barça, el València, l’Atlético, el Madrid i també l’Eibar. D’altra banda, només dos conjunts més enllà del Girona han aconseguit marcar sis gols en un partit d’aquesta lliga. Ho va fer el Barça superant per 6-1 l’Eibar, i també el València, en el seu cas, guanyant el Betis per 3-6 en un enfrontament boig. De fet, la importància del 6-0 es fa evident quan suposa la major golejada d’un equip debutant a primera des del 1948, quan el Nàstic va vèncer per 7-1 l’Athletic, segons va destacar ahir el periodista Pedro Martín.

El primer ‘set’ de Machín

El 6-0 també suposa la major golejada del Girona en la seva etapa amb Pablo Machín a la banqueta. La victòria més àmplia amb el de Sòria dirigint l’equip fins ara eren dos 4-0 –contra el Mirandés la temporada 2013/14 i contra la Ponferradina, la 2015/16–, i el 5-1 del curs passat contra el Getafe.

En el seu pas pel món del futbol professional, el Girona ja havia aconseguit a Montilivi un resultat com el d’ahir contra Las Palmas. Va ser la temporada 2013/14, amb Javi López a la banqueta i amb el Lugo com a rival. El conjunt blanc-i-vermell va marcar sis gols en un oasi de tranquil·litat enmig d’un curs força convuls. Els golejadors d’aquell dia van ser Ortuño (29’), Migue (40’), Iván López (58’), Bordas (61’) i Timor (78’). En una època molt més pretèrita –el curs 1957/58–, però també en la segona divisió del futbol estatal, el club de Montilivi va superar per 6-0 l’Avilés. La mitja dotzena de gols d’ahir del Girona a casa són sis bons motius per recordar durant molt de temps aquest partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)