Barça B

Barça B

Segona divisió A

Gerard no es vol desviar

Barça B. El tècnic del filial diu que els fitxatges que arribin a l’equip en el mercat d’hivern, jugadors més experimentats per apujar el nivell de l’equip, no entorpiran la progressió dels joves

Gerard López va tenir un doble encàrrec quan va arribar a la banqueta del filial fa dos anys i mig: pujar i mantenir l’equip a la segona divisió A i fer progressar els jugadors joves de projecció. Però en situacions límit, en què els bons resultats no estan arribant i que es precisen jugadors més experimentats per sortir del descens, al tècnic se li presenta una dicotomia: continuar apostant pel planter o decantar-se per homes més experimentats. Les darreres manifestacions del tècnic fan pensar que ho té molt clar: la continuïtat dels joves no perillarà vingui qui vingui.

Un cop trobi sortides a alguns jugadors amb els quals el tècnic no compta, el Barça B incorporarà jugadors en el mercat d’hivern. I seran –un atacant i un defensa, com a mínim– del perfil de Christian Rivera, el primer a arribar, cedit des de l’Eibar: amb una edat inferior als 25 anys però que tinguin experiència en el futbol professional. D’entrada, el recorregut d’aquests jugadors no és tan ambiciós en comparació amb els joves que el club va forjant des de les categories inferiors, de manera que el granollerí haurà de fer malabars per continuar amb els dos objectius en paral·lel. “És un debat que fa temps que sento”, expressa el tècnic, que reconeix que ho té molt clar: “Part del meu càrrec no només està vinculat al resultat, de manera que els jugadors que vinguin no faran que m’oblidi dels jugadors que estan sortint des del juvenil”, explicava el tècnic que va fer referència al grapat de juvenils que té en la seva dinàmica (Miranda, Sergio Gómez, Cuenca, Oriol Busquets, Abel Ruiz i Jandro, entre d’altres).

Des que l’equip va entrar en zona de descens contra el Reus –s’hi ha passat quatre de les últimes cinc setmanes–, Gerard ha fet debutar Sergio Gómez (2000) i Monchu (1999) i en els dos últims partits ha inclòs en l’onze titular tres jugadors de categoria juvenil (Miranda, Busquets i Abel Ruiz). “Hem de donar continuïtat a la idea de club amb la qual estem treballant”, conclou el tècnic blaugrana.

Cucurella 19 anys
Titular indiscutible (17 partits) i aposta del club, encadena dos partits sense jugar en detriment de Miranda (17 anys).
Aleñá 19 anys
Titular indiscutible (21 partits) i aposta del club, només les lesions o les sancions el trauran del lloc.
Busquets 18 anys
Titular indiscutible (19 partits) i aposta de club, les lesions li van treure la competència, però el club li n’ha portat amb el fitxatge de Rivera.
Vitinho 19 anys
Part de l’operació Harvard, el brasiler apareix intermitentment (13 titularitats).
Cuenca 18 anys
Arribat aquest estiu, va guanyar la partida (10 titularitats) a Martínez (24 anys), però ha perdut el lloc en tres dels quatre últims partits.
Abel Ruiz 17 anys
Encara juvenil de segon any, ha agafat protagonisme després de tornar del mundial sub-17. Ha jugat nou dels deu últims partits.
Carles Pérez 19 anys
Mai no ha estat titular i li està costant fer-se un lloc a l’equip (34 minuts en els últims vuit partits).
Miranda 18 anys
Amb fitxa del juvenil, Gerard l’ha utilitzat en els dos últims duels.
Morer 19 anys
Li disputa un lloc a Palencia (21 anys) i tindrà poques possibilitats (4 partits).
Sergio Gómez 17 anys
El club hi té posades esperances i Gerard ja li ha donat dues estones en els dos darrers partits.
Mujica 19 anys
Després d’una llarga lesió, el canari ha tornat a l’equip amb dues estones des que es va recuperar.
Chumi i Monchu 18 anys
D’edat juvenil, tots dos s’entrenen sovint amb el filial, tot i que només Monchu ha debutat.
Bueno 19 anys
El club el va fitxar l’any passat, però no es compta amb ell.

L’APOSTA

Des que l’equip està en zona de descens, Gerard ha fet debutar dos jugadors juvenils
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)