Girona

Girona

Primera divisió

Doctorats al Wanda

El Girona arrenca un puntàs del camp de l’Atlético de Madrid després de neutralitzar en la segona meitat l’1-0 de Griezmann (34’)

El vuitè gol del murcià en la lliga va significar l’1-1 (73’) quan Simeone ja havia mig ordenat plegar veles i havia retirat de la gespa Diego Costa i el francès

ATLÉTICO 1 GIRONA 1

GIRONA:Bounou (Iraizoz, 46’); Ramalho, Bernardo, Juanpe; Aday, Pere Pons, Granell (Timor, 83’), Mojica; Portu, Borja García i Olunga. AT. MADRID:Oblak; Vrsaljko (Vitolo, 79’), Giménez, Savic, Lucas; Correa, Saúl, Thomas, Carrasco; Griezmann (Koke, 70’) i Diego Costa (Gameiro, 60’). GOLS:1-0 (34’) Griezmann. 1-1 (73’) Portu.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea, del col·legi basc.T.G.: als locals Thomas (45’), Vrsaljko (65’), Giménez (81’), Oblak (90’), i als visitants Juanpe (30’), Aday (36’), Bernardo (81’).T.V.: cap.PÚBLIC:55.076 espectadors al Wanda Metropolitano.

Si a Mestalla el Girona va mantenir-se dins del partit fins que l’àrbitre va xiular el final, del Wanda en va sortir amb un puntàs, doctorat i confirmant que la revelació de primera divisió viu a Montilivi. Machín ha aconseguit fer evolucionar el que Simeone havia fet amb els seus jugadors: convertir-los en uns animals competitius. Quan el Girona s’hi posa, pot convertir-se en el rival més pesat del món. Ahir va fer tastar a l’Atlético la seva pròpia medicina. Li va deixar ben poc marge de maniobra –tant amb el 0-0 com també amb l’1-0– i li va clavar l’estocada quan els colchoneros tenien el partit on volien i havien de defensar un avantatge que el 95% de les vegades gestionen amb eficiència i èxit. Ahir, però, quan Simeone havia ordenat replegar-se i havia tret de la gespa Diego Costa i Griezmann –l’assistent i el golejador–, va aparèixer Portu del no res, va posar la punta de la bota i va marcar un gol que va representar per al Girona un empat d’un valor catedralici al camp del segon classificat.

L’Atlético, sense pilota

No va ser cap sortida en tromba dels locals. Més aviat al contrari. L’Atlético va regalar la pilota i molt de camp al Girona esperant que els de Machín s’equivoquessin per matar-los després al contraatac. Els visitants van acceptar el regal i van tenir la delicadesa de conservar-lo, cosa que els va donar la possessió un dia que el gran perill eren les pèrdues. Arribar a l’àrea ja va ser una altra història, perquè l’Atlético tanca la parcel·la d’Oblak com no ho fa ningú. Això sí, cada recuperació dels locals anava acompanyada de transicions amb acceleracions espectaculars, quasi sempre amb la participació de Thomas i Griezmann, protagonistes en l’1-0 juntament amb Diego Costa.

El Girona resisteix

Anar a remolc en el marcador contra l’Atlético gairebé sempre és sinònim de derrota. Tot i que el gol va deixar grogui uns minuts els gironins, els de Machín van saber mantenir la calma i arribar al descans sense agreujar l’avaria. De fet, l’Atlético va agrair més la mitja part perquè els visitants havien fet un pas endavant i començaven a molestar en excés.

La segona part va arrencar amb Iraizoz sota els pals perquè Bounou no es va recuperar d’un cop de Diego Costa en l’acció de l’1-0. L’Atlético va intentar que passés poca cosa i al Girona ja li estava també bé que no passés gaire res mentre no arribés el 2-0, que Gorka va evitar en una bona rematada de Carrasco (61’).

Machín va continuar pensant en el partit d’ahir –en altres circumstàncies hauria pogut preservar Mojica de la cinquena targeta– i Simeone ho va començar a fer en el partit de copa. Va despullar ofensivament el seu equip canviant Diego Costa i Griezmann en deu minuts. I quan Portu va marcar l’1-1 en una acció molt llarga en què Oblak ja va fer primer una aturada providencial a Aday, aleshores el tècnic de l’Atlético segurament va trobar a faltar el francès i l’hispanobrasiler. Tot i tenir Gameiro, Carrasco i Correa al camp i posar-hi Vitolo, no va ser el mateix.

A l’Atlético li van entrar les presses. A Machín, l’1-1 li va canviar la perspectiva. Es va desdir de fer entrar Douglas Luiz i va posar més múscul al mig del camp amb Timor. L’empenta local va obligar el Girona a fer un exercici defensiu de màxima exigència, però també va tenir el cap fred per amenaçar a la contra. Buscant el 2-1, l’Atlético també s’hauria pogut trobar amb l’1-2 si Olunga hagués convertit en or una gran assistència de Pere Pons.

TEMPTEIG

L’Atlético va regalar la pilota al Girona esperant que els de Machín s’equivoquessin

CANVI A LA PORTERIA

Bounou, lesionat, no va poder seguir i Gorka Iraizoz va defensar els pals en la segona part

COP D’EFECTE

El Girona va resistir, va trobar el premi de l’1-1 i va situar l’Atlético en curtcircuit

FINAL A CARA I CREU

Contra rellotge, els de Simeone van buscar el 2-1, però el Girona també va espantar

VELOCITAT PUNTA

Quan els locals van accelerar les accions a tres quartes parts, el Girona va patir

L’1-0 (34’)

Thomas, Diego Costa i Griezmann es van associar i van fer despertar de cop el Wanda

PAS ENDAVANT

El Girona va avançar línies, però els locals van tancar molt bé la seva àrea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)