Girona

El protagonista

Portu

Un altre estadi a la col·lecció

El gol que va fer a Montilivi el 29 d’octubre va donar la volta al món, perquè va servir per fer caure el Real Madrid. Però per si algun despistat encara no coneix com les gasta, Portu s’acostuma a deixar rastre allà on passa. A Montilivi, hi ha celebrat un segon gol, el menys cridaner perquè va ser tot just la setmana passada, en la golejada més àmplia de primera (6-0) amb aparició inesperada d’Olunga. Una setmana més tard, Portu hi va tornar. En un escenari imponent, també es va fer veure. Contra un equip que és un mur, també se’n va sortir. El dia que l’equip no tenia Cristhian Stuani, el seu pitxitxi, va aparèixer Portu i va frustrar tot el Wanda Metropolitano. Un altre escenari a la col·lecció, com ho havien estat abans Balaídos, Riazor, el Benito Villamarín –on va sucar dues vegades– i el seu Mestalla. Portu no para.

No va ser un partit per brillar gaire. Als gironins, sobretot en la primera part, els va costar molt trepitjar l’àrea local. Portu, que va ser el primer que va provocar un córner (11’) tenia més feina de desgast que recorregut productiu. Però quan ja s’estava a punt d’arribar al descans, i amb 1-0, va tenir la primera gran ocasió per empatar, però no va poder connectar prou bé una rematada dins l’àrea perquè Lucas la hi va obstaculitzar. Quan el partit es va obrir una mica més, Portu va començar a dir-hi la seva. La seva primera arrencada neta, ben trobat per Borja, va acabar amb una centrada al segon pal cap a Olunga, que no hi va arribar (69’). Poc després, va arribar l’1-1. Un gol de fe col·lectiva, amb una centrada de Granell avortada per un rival, una correguda de Juanpe per evitar que sortís, un molt mal refús de Koke i una pilota despenjada per Bernardo. Al lloc i al moment adequat. Perquè Portu ho caça tot. Més viu que ningú, es va estirar, hi va posar la bota i va batre Oblak, l’home que ha vist com tres dels nou gols que ha encaixat en tota la lliga són del Girona. Era el vuitè gol de Portu, curiosament els mateixos que va celebrar en tota la temporada passada. En 41 partits, en 3.233 minuts, i a segona A. Ahir, feia el vuitè en un escenari que l’any que ve serà la seu de la final de la Champions League.

Amb l’1-1, el Girona va saber contenir el setge de l’Atlético. I Portu va ser a temps d’assistir Borja García en una altra ocasió de perill (88’) i de començar, contemporitzant, una jugada de treva que frenava la insistència local.

“Pesats, amb ganes i il·lusió”

“Som un equip molt pesat i anem a tots els camps amb ganes i il·lusió”, va dir després Portu. Era el gran protagonista i tots els mitjans el volien. “Un gol especial? Ho serà quan aconseguim la salvació. Només penso en el partit següent i a ajudar l’equip. Si va pujant la xifra de gols, vol dir que continuaré ajudant”, deia Portu, amb tota la modèstia.

6
dels 8 gols
en la lliga són a fora: Balaídos, Riazor, Villamarín (2), Mestalla i el Wanda
8
dianes
acumula Portu, com en tot el curs anterior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)