Girona

futbol

girona

Estrenes que deixen empremta

El Girona, que ja va fer patir el València a Mestalla tot i sortir sense botí, va fer una altra demostració de valentia amb l’empat al Wanda

La competitivitat exhibida arreu genera confiança amb vista a visites molt exigents

En una temporada molt especial, el Girona no para de col·leccionar episodis per al record. La trajectòria de l’equip és brillant i està farcida de moments únics. La visita al Wanda Metropolitano, l’estadi més nou i un dels més imponents, va confirmar el Girona com un equip capaç de superar obstacles i d’alçar la veu. Amb els mateixos ingredients de sempre, els gironins van ser capaços d’empatar en un estadi en què cap visitant s’ha endut els tres punts en la lliga. Com havien fet abans el Barça i el Vila-real, van igualar un 1-0 de l’Atlético, a qui han marcat la tercera part dels gols que ha encaixat en la lliga.

El Girona, que va celebrar amb una victòria per la mínima el primer partit a primera en un camp que no havia trepitjat mai –el de l’Espanyol–, va començar el 2018 amb un partit de molta exigència en un altre estadi on s’estrenava, a Mestalla. I tot i que el València va remuntar el 0-1 de Portu i va tenir fases de domini clar, els de Machín van acabar fent demanar l’hora a l’equip local. Quinze dies més tard, i tot i perdre el pitxitxi Stuani, el Girona va obtenir al Wanda Metropolitano un empat de mèrit i prestigi que li reforça la confiança i la seguretat. La demostració de valentia al camp del segon classificat és un bon senyal amb vista a la segona volta que tot just dissabte va començar. Els gironins van rebre en els primers mesos de campionat els rivals més forts a Montilivi, i ara toca visitar-los. Després del partit de dissabte a La Rosaleda –un altre estadi on no ha jugat–, els pròxims duels lluny de Montilivi són als camps del Sevilla, el Barça, el Vila-real i el Madrid.

Nou d’onze

El Girona ha convertit en rutinari un fet molt destacable i significatiu en el seu aterratge a primera. Amb el seu patró de joc més reconegut, Pablo Machín va presentar al Wanda Metropolitano una alineació amb nou jugadors –tots menys Bernardo i Olunga– que la temporada passada competien a segona A. Amb retocs puntuals, el bloc carbura. Juanpe i Aday seran sancionats, i Muniesa i Maffeo tenen tots els números de tornar a l’onze.

EMULANT ELS GRANS

El Girona és el tercer equip que iguala un 1-0 al Wanda, després del Barça i el Vila-real

LES ESTRENES

La primera visita a un camp que no havia trepitjat va ser el triomf a l’RCDE Stadium

LA DURESA A FORA

Després de jugar a Màlaga, visitarà el Sevilla, el Vila-real, el Barça i el Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)