2a divisió FEF

L’Olot treu el cap

Promoció. Els olotins guanyen per segona jornada consecutiva i, gràcies a la resta de resultats abandonen, dotze setmanes després, el descens directe

olot 2 badalona 0

OLOT:Ginard, Jose, Barnils, Carles Mas, Blázquez, Masó, Hèctor Simón, Guzmán, Marc Mas (Roger, 81’), Toril (Pedro, 67’) i Cosme (Alfredo, 75’).BADALONA:Morales, Joel (Kevin, 57’), Vega, Moyano, Robusté, Maestre, Albarrán (Toni Lao, 77’), Robert Simón, Rubén, Néstor i Enri (Serramitja, 57’).GOLS:1-0 (30’) Cosme. 2-0 (80’) Blázquez.ÀRBITRE:Busquets Ferrer.T.G.:als locals Jose (45’), Toril (45’) i Hèctor (92’); als visitants Joel (27’), Maestre (29’) i Serramitja (92’).T.V.:cap.PÚBLIC:1.084 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va guanyar el Badalona (2-0) i va aprofitar a la perfecció els resultats de la jornada per abandonar el descens directe, situar-se en plaça de promoció de permanència i acostar-se a dos punts de la salvació directa. Un gol en el primer temps de Cosme, que s’estrenava amb la samarreta olotina, i un d’Albert Blázquez van ser suficients per assegurar tres punts vitals.

El primer quart d’hora va ser molt avorrit. Si bé els dos equips lluitaven per aconseguir la possessió, la igualtat i l’esforç de tots en els minuts d’aclimatació van convertir el joc en planer i sense profunditat –del primer quart d’hora els aficionats només recordaran l’enlairament de l’helicòpter dels bombers des de darrere la tribuna.

Com és habitual en els equips de Manolo González, les concessions en defensa eren mínimes i l’Olot havia de treballar i moure la pilota per tenir un mínim espai per fer mal. Alinear tres davanters –Marc Mas, Toril i Cosme– no va ser garantia de joc ofensiu i domini aclaparador dels garrotxins, que fins al 24’ no van fer treballar de valent els centrals amb una internada del carriler dret, Albert Blázquez, que no va trobar rematador a la seva centrada. En el córner, Morales va intervenir providencialment per evitar un gol olímpic de Guzmán. Aquesta primera arribada amb cert perill va despertar els olotins, que cinc minuts més tard es van avançar. Blázquez va tornar a fer la centrada i aquesta vegada Cosme va rematar amb el cap a la dreta de Morales. D’aquesta manera el valencià s’estrenava amb la samarreta de l’Olot, precisament contra el que era el seu equip fa escassament un mes. Amb avantatge en el marcador, els locals van intentar posar pausa, mentre que el Badalona, tímidament, va acabar portant la iniciativa, sense fer treballar Xavi Ginard.

Blázquez fa la sentència

La segona meitat va començar amb la consigna clara de no assumir riscos. Ben col·locats i amb molta possessió de pilota, els jugadors dirigits per Raúl Garrido mantenien allunyats de la seva àrea el contrincant. Els de la Garrotxa no es van tornar bojos en cap moment a l’hora d’atacar i fins i tot van fer un pas enrere. Les arribades amb més sensació de perill van anar a càrrec de l’Olot. Aviat, en el 47’, Jose va rematar massa enlaire amb el cap un córner servit per Hèctor Simón. El mateix mitjapunta empordanès va executar una falta lateral que es va passejar per davant de la porteria escapulada sense que ningú pogués posar ni el cap ni la bota (65’).

Els minuts passaven i l’ambient era cada vegada més tens entre els locals tot esperant aguantar l’avantatge i l’empenta del rival. El Badalona ho va intentar sense encert i amb poca insistència i Alfredo, acabat d’entrar al terreny de joc pel golejador Cosme, va construir una contra de llibre. El garrotxí va escapar-se de dos rivals, va cedir a Marc Mas, que va fer la passada de la mort al segon pal a Blázquez, que va celebrar els 26 anys fent la sentència i marcant per segona jornada consecutiva. L’alegria al municipal es va fer palesa: els olotins surten del descens directe després de dotze setmanes.

ELS VESTIDORS

Estem contents ja que per fi sortim del descens directe i fem un pas endavant. Tots els jugadors se sacrifiquen i això ens omple d’orgull
És un dels partits més complets que hem fet; l’alineació que hem tret ha estat molt ofensiva
Raúl Garrido
entrenador de l’OLot
L’Olot ha aprofitat les poques ocasions per guanyar; ha competit millor gràcies a la inèrcia
Manolo González
Entrenador del badalona

Un sol canvi respecte a la Nova Creu Alta

L’entrenador de l’Olot, Raúl Garrido, va aplicar només un canvi en l’onze inicial que es va enfrontar al Badalona respecte al duel que es va saldar amb victòria al camp del Sabadell (1-2). Alfredo Gutiérrez va deixar el seu lloc a Marc Cosme, que després de debutar a la Nova Creu Alta va sortir per primera vegada com a titular amb la samarreta vermella. El canvi va suposar una petita variació en el dibuix tàctic habitual, i és que el caràcter ofensiu dels olotins s’accentuava. Marc Mas va fer de mitjapunta dels dos altres davanters, d’Alberto Toril i el mateix Marc Cosme.

Nacho Pérez demana sortir i farà un lloc

El mitjapunta que va arribar el passat estiu a petició de l’antic tècnic, Martín Posse, hauria demanat a l’àrea esportiva abandonar l’Olot durant aquest mercat d’hivern. Nacho Pérez ocupa fitxa de futbolista major de 23 anys –actualment les setze permeses estan cobertes– i si s’acaba fent efectiva la sortida, el conjunt garrotxí podria incorporar un nou jugador, que en cas de no tenir ofertes, podria ser Jordi Xumetra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)