Barça B

La nit de Carles Pérez

Barça B. El filial blaugrana obté un triomf revitalitzant a Tenerife gràcies a un ‘hat-trick’ de l’extrem de Granollers i s’apropa a la zona de permanència

tenerife 1 barça b 3

TENERIFE:Dani Hernández; Raúl Cámara (Tyronne, 63’), Jorge Sáenz, Aveldaño, Camille; Suso Santana (Alberto Jiménez, 46’), Aitor Sanz, Bryan Acosta, Juan Carlos (Borja, 82’); Víctor Casdesús i Malbasic.BARÇA B:Ortolà; Palencia, David Costas, Martínez, Cucurella; Carles Pérez, Christian Rivera (Cuenca, 89’), Oriol Busquets, Ruiz de Galarreta; Choco Lozano (Fali, 67’) i Abel Ruiz (Mujica, 79’).GOLS:0-1 (10’) Carles Pérez. 0-2 (15’) Carles Pérez. 0-3 (35’) Carles Pérez. 1-3 (78’) Jorge Sáenz.ÀRBITRE:Valdés Aller (col·legi castellanolleonès).T.G.:als locals Raúl Cámara, Jorge Sáenz; i als visitants Cucurella, Choco Lozano i Oriol Busquets.PÚBLIC:13.079 espectadors.

Allò que fa que el futbol enganxi són coses com les que van passar ahir a l’Heliodoro Rodríguez López. Aquest és un esport que, de tant en tant, desafia la lògica. I això era precisament el que necessitava el Barça B. Sense cap dels seus dos referents –Aleñá i Arnaiz– i en un estadi on ningú no havia guanyat aquesta temporada, el filial blaugrana va retrobar-se amb la victòria. Feia tota una volta que els de Gerard no vencien a camp contrari i fer-ho ahir era bàsic per no complicar-se la permanència. Dit i fet, Carles Pérez, titular per primer cop aquest curs, va marcar un hat-trick en 25 minuts –del 10’ al 35’– i va enllestir una victòria que és pur oxigen. La permanència és ara a dos punts i la perspectiva ha millorat de forma notable. Els tres punts haurien de ser alliberadors. Sense ansietat, aquest equip té fusta per salvar-se de manera fins i tot tranquil·la.

El Barça B va saltar al camp amb dues línies de quatre homes i Abel Ruiz i Choco Lozano a la punta de llança. Christian Rivera, d’altra banda, va debutar. El mig seria clau per obrir la llauna, ja que va ser qui, en el minut 10, va posar la pilota a Carles Pérez. L’extrem granollerí va començar llavors el seu recital. Amb un xut ras va veure com la pilota es colava per sota de les cames de Camille i del porter. El segon gol no trigaria a arribar. Concretament, cinc minuts. Carles Pérez va culminar un bon contraatac, en què el Choco Lozano li va posar la pilota de forma fantàstica, amb un driblatge davant el porter i un xut suau i precís. Tot hauria pogut canviar en el 33, ja que l’àrbitre es va inventar un penal per mans de Cucurella. Per fortuna, Aitor Sanz va xutar massa alt i el Barça B va poder deixar la victòria encarrilada tot seguit, amb una acció personal impecable de Carles Pérez, que es va desfer de la defensa i va marcar el seu tercer gol de la nit.

Amb el 0-3 el Tenerife va intentar assetjar la porteria d’Ortolà, però el Barça B va llegir a la perfecció el guió que necessitava el partit i, molt ordenat –va acabar amb una línia de cinc homes al darrere– va tenir un únic ensurt: el gol de cap de Jorge Sáenz a la sortida d’un córner en el minut 78. Ja no hi va haver més història.

Per com veníem, per la necessitat de sumar i per tots els factors, he de donar un mèrit brutal als meus nois, per com han llegit el partit
Poso un 10 als nanos. És un triomf molt important en un camp on ningú no havia guanyat