Girona

El gol a favor com a rutina

El Girona encadena catorze jornades de lliga veient porteria, un mèrit superat només pel Barça, que mai s’ha quedat sense marcar

Per sota dels blaugrana i els blanc-i-vermells, la tercera millor sèrie és de deu partits

A San Mamés, gairebé no va crear perill. Contra el Sevilla, no va aconseguir marcar ni de penal. A Butarque, li va faltar punteria en un parell de rematades clares. I després va arribar el Barça, que va imposar la lògica (0-3). Quatre partits seguits que semblaven assenyalar les dificultats que es trobaria el Girona per ser efectiu a primera. Amb aquells quatre zeros, l’equip confirmava la sequera golejadora més llarga des de l’arribada de Pablo Machín, tallada després de 432 minuts amb el primer dels tres gols a Balaídos, fa gairebé quatre mesos. Des d’aquell 29 de setembre, el guió s’ha regirat del tot i el Girona ja no s’ha tornat a quedar cap més partit de lliga sense marcar. Amb l’1-1 al Wanda Metropolitano, el Girona encadena catorze jornades de lliga veient porteria i iguala la millor sèrie de tot el seu pas per segona A, a l’inici del curs 2014/15, el dels 82 punts.

El Barça menja a part i no s’ha quedat ni una sola jornada sense marcar. Amb els blaugrana al marge, la sèrie de partits seguits marcant del Girona és la més llarga de primera a molta distància de les altres. Al darrere, hi ha el Getafe i el València, amb deu jornades seguides, i amb la diferència afegida que la ratxa dels gironins és encara vigent. De les sèries actuals, i més enllà dels blaugrana i els blanc-i-vermells, la més llarga és la del Vila-real, amb cinc jornades seguides –nou menys que el Girona– batent el porter rival.

Ni equips capaços de marcar amb facilitat com el Madrid, el Celta, la Real Sociedad i el Betis s’acosten a la constància del Girona, que està convertint en una rutina la celebració de gols. Durant aquesta sèrie de catorze jornades, el Girona és el quart equip que més gols ha marcat de primera (26), superat pel Barça (37), el València (29) i el Madrid (28). En tota la lliga, el conjunt de Montilivi és el vuitè màxim golejador, al darrere del Barça, el València, el Madrid, el Celta, la Real, el Betis i l’Atlético.

Els 26 gols en catorze partits situen el Girona amb una mitjana d’1,86 gols per partit, que no té res a veure amb la de les primeres sis jornades (0,5 gols per partit, després de marcar-ne dos contra l’Atlético, un contra el Màlaga i d’enllaçar quatre duels sense cap gol). El 6-0 històric contra Las Palmas ha contribuït a fer enfilar la mitjana golejadora d’un equip que també va celebrar tres gols contra el Celta i dos contra el Deportivo, el Madrid, Llevant, el Betis i l’Alavés. Durant la sèrie de catorze jornades, el Girona té un balanç de sis victòries, quatre empats i quatre derrotes i, en una classificació parcial, ocuparia el sisè lloc, al darrere del Barça, l’Atlético, el València, el Vila-real i el Madrid.

LA XIFRA

1,86
gols per partit
de mitjana a partir de la 7a jornada. Fins a la 6a, la mitjana era de 0,5 gols per partit

DURANT LA SÈRIE

És el quart equip amb més gols (26), després del Barça, el València i el Madrid

RESPOSTA ALS ZEROS

La ratxa va començar tallant una sequera de 432 minuts, rècord amb Machín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)