Girona

De Portu a Portu

Pletòric. El murcià va estrenar la sèrie a Balaídos, on va trencar la sequera de l’equip, i va celebrar al Wanda Metropolitano el seu vuitè gol en la lliga

L’encarregat d’allargar al Wanda Metropolitano la sèrie de jornades seguides veient porteria és el mateix que la va encetar. Portu és un dels protagonistes absoluts del magnífic rendiment del Girona i està mostrant a primera una productivitat altíssima, fins al punt que en vint jornades ha igualat el seu sostre de gols (8) en una temporada com a professional, els que va aconseguir en els 41 partits en què Machín el va alinear el curs passat. El murcià va marcar el seu primer gol en la màxima categoria en la setena jornada, a Balaídos. Era el minut 10 i no només significava l’1-1 (el partit, boig, va acabar 3-3), sinó que també trencava la sequera més llarga amb Machín, de 432 minuts.

Des de la seva estrena, Portu va anar accentuant la seva inspiració. Quinze dies després de marcar a Vigo, va fer un gol fonamental en la recta final del partit a la Corunya, que permetia trencar una sèrie de 2 punts de 18 possibles (1-2). I la setmana següent va provocar l’èxtasi a Montilivi amb el gol que confirmava la remuntada contra el Madrid. Portu va fer el seu primer doblet al Benito Villamarín, d’on va sortir frustrat per l’empat al límit del Betis. I en les tres primeres jornades del 2018, contra el València, Las Palmas i l’Atlético, ha vist sempre porteria. En la sèrie de 14 jornades marcant, Portu acumula els mateixos gols (8) que Cristhian Stuani.