1a femenina

Barça Femení

Diners ben invertits

La central Mapi León, que va arribar aquest estiu procedent de l’Atlético, és fixa en els esquemes de Fran Sánchez des del principi del curs

El seu fitxatge va ser el primer entre clubs de la lliga espanyola en què es pagava una quantitat per al traspàs, 50.000 euros

El seu va ser un dels serials de l’estiu, però l’espera va valer la pena. Després de canviar l’Atlético de Madrid pel Barça, els dos grans dominadors del futbol estatal en els últims anys, per una quantitat de 50.000 euros –el seu va ser el primer traspàs pagat entre dos conjunts de la lliga espanyola–, Mapi León (Saragossa 13/06/1995) està justificant amb escreix la inversió que va realitzar el conjunt blaugrana per ella. Des de la seva arribada, a finals d’agost, i després de debutar en la segona jornada de campionat a casa contra contra l’Albacete, l’aragonesa ha estat una de les jugadores més utilitzades en els esquemes de Fran Sánchez.

“Em vaig adaptar molt ràpid a l’equip, i això és gràcies a les meves companyes i al cos tècnic, que em van ajudar molt. Ja havia compartit vestidor a la selecció amb moltes de les jugadores, però n’hi havia que només coneixia d’enfrontar-m’hi, i també m’han acollit molt bé”, explica la jugadora, que ho va tenir clar quan el Barça va trucar a la seva porta: així, a pesar d’unes setmanes de dubtes i una llarga negociació entre els dos clubs, el conjunt blaugrana va acabar abonant els diners i la futbolista va fer les maletes cap a Barcelona, una ciutat que ja coneixia de la temporada que va jugar en l’Espanyol. I la jugada ha acabat sortint rodona. Des del seu debut, la central és una de les poques jugadores que gairebé no ha entrat en les rotacions del tècnic. León, de fet, només ha descansat en el partit de tornada dels vuitens de finals de la Champions amb l’eliminatòria ja sentenciada contra el Gintra i s’ha consolidat com a indiscutible en el perfil esquerre de l’eix de la defensa: “El mister m’està donant molta confiança i m’estic trobant molt a gust.”

El canvi

“El cos em demanava continuar avançant. En la lliga tot està molt igualat, però mirava a Europa i després del gran paper que va fer el Barça el curs passat... Què havia de fer?”, justifica León exposant els motius de la seva decisió. “A l’Atlético hi vaig estar molt bé i la considero casa meva, però la vida continua i quan se’m va presentar l’oportunitat ho vaig tenir clar”, explica la defensa, que somia en la Champions League. A l’estiu ja va fer un gran pas fitxant pel conjunt blaugrana i ara, ja plenament consolidada, toca fer-lo sobre el terreny de joc. A Europa els espera l’obstacle més gran, el Lió, mentre que en el campionat estatal la blaugrana aspira repetir el títol que va conquerir l’any passat precisament vestint la samarreta del seu actual màxim rival.

Les xifres
1.432
minuts,
entre lliga i copa, ha disputat la central aragonesa. Sense comptar la primera jornada de lliga, León només ha descansat en la tornada dels quarts de final de la Champions amb l’eliminatòria ja sentenciada i és una de les jugadores més utilitzades pel tècnic, Fran Sánchez.
1
gol
ha anotat Mapi León amb la samarreta blaugrana. Va ser en el derbi contra l’Espanyol en la lliga i va servir per obrir la llauna en un partit en què les blaugrana es van acabar imposant per 4-0.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)