Reus

Victòria imperativa

Reus. L’equip roig-i-negre està obligat a vèncer el Llorca, que encadena nou derrotes i té pràcticament els dos peus a segona B, per no complicar-se més la vida a la zona perillosa

Al Reus no li val res més que la victòria aquesta tarda en la visita del cuer, el Llorca. L’equip roig-i-negre arriba al duel amb només un punt de distància respecte a les places de descens, de manera que té poc marge d’error i la necessitat imperiosa d’acumular punts. I, sobretot, si juga a casa i ho fa contra l’últim classificat, un equip que s’ha reforçat molt en el mercat d’hivern per evitar el que ara mateix sembla inevitable, el descens a segona B. Només té setze punts, a tretze dels llocs de permanència, i encadena ni més ni menys que nou derrotes.

El Reus, per la seva banda, va tenir un despertament golejador contra el Nàstic, amb una victòria que va donar confiança i moral a l’equip i l’entorn. Però els dos següents partits, sense cap gol i amb només un punt, han suposat un retorn a la realitat d’un equip que no troba la manera de ser efectiu en atac.

Aritz López Garai, que recupera jugadors i ja només té la baixa de Ricardo Vaz, no vol que el seu equip es confiï contra el cuer, ja que recorda que en quatre dels cinc últims partits, tot i perdre, s’han avançat. “Això vol dir que estan vius”, apunta el tècnic basc, que no considera que el duel d’avui sigui una final, però sí molt important. “En som conscients”, afirma. López Garai ha volgut transmetre tranquil·litat aquesta setmana als seus futbolistes, ja que creu que l’ansietat i el nerviosisme faran que s’equivoquin més: “Hem de saber gestionar mentalment qualsevol gir que hi hagi durant el partit.”

Crida als aficionats

L’assistència a l’estadi ha baixat respecte a la lliga passada, i el tècnic, conscient de la importància de l’ajuda de l’afició, en voldria més: “No està sent la desitjada. Per a l’autoestima dels jugadors, és important tenir suport. Hem de ser conscients que jugar a 2a A és molt bonic.”

LA PRÈVIA

He volgut transmetre a l’equip tranquil·litat. No hem d’afrontar el partit amb ansietat i nerviosisme, ja que no ens aportarà res
Aritz López Garai
entrenador del reus
El Reus és un equip competitiu i molt ben treballat. La clau serà deixar la porteria a zero per anar retallant punts. No s’hi pot fer res més
Fabri González
entrenador del llorca

Miramón i Querol ja estan disponibles

El d’avui serà un dels partits d’aquesta temporada amb més futbolistes disponibles per a Aritz López Garai, que només té la baixa de Ricardo Vaz, lesionat de llarga durada. Miramón i Querol, que han estat absents per lesió els dos últims mesos, ja estan totalment recuperats, i el tècnic no descarta que entrin en la llista de convocats que donarà avui mateix. També han superat els problemes físics que han tingut últimament Jesús Olmo, Juan Domínguez i Karim Yoda. Amb tantes alternatives, caldrà veure si López Garai manté l’esquema dels últims partits –amb tres homes al mig del camp, dos extrems i un davanter– o si opta per situar dos puntes. El gran maldecap del de Barakaldo és com millorar l’eficàcia en atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)