Girona

Girona

Primera divisió

Una parella fantàstica

L’uruguaià i el murcià (22 gols entre tots dos) condueixen el Girona a una victòria indiscutible contra el Leganés que equival gairebé a la permanència a primera

El gironí va debutar en la màxima categoria i la primera acció que va veure sobre la gespa va ser el 3-0 de Juanpe (84’)

girona 3 leganés 0

LEGANÉS:Cuéllar; Zaldúa, Mantovani, Ezequiel Muñoz, Diego Rico; Gumbau, Rubén Pérez (Jaime Sierra 85’); El Zhar, Eraso (Naranjo 46’), Amrabat; i Beauvue (Guerrero 67’). GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Aday (Maffeo 78’), Aleix Garcia, Granell, Mojica; Portu, Borja García (Eloi Amagat 83’); i Stuani (Choco Lozano 73’). GOLS:1-0 (22’) Stuani, de penal. 2-0 (35’) Portu. 3-0 (84’) Juanpe.ÀRBITRE:Mateu Lahoz, del col·legi valencià.T.G.: als locals Granell (30’), Aleix Garcia (49’), Borja García (69’), i als visitants Mantovani (21’), Gumbau (66’), Amrabat (76’), Zaldua (83’) i Rubén Pérez (83’).T.V.: cap.PÚBLIC:9.142 espectadors a Montilivi.

Stuani i Portu. Portu i Stuani. L’uruguaià ja tenia moltes hores de vol a primera divisió i el murcià hi ha debutat aquest curs. Són la parella fantàstica del Girona. El veterà manté la flama incandescent i el novell s’ha estrenat en l’elit a una velocitat descomunal. Entre tots dos ja sumen 22 gols. Stuani va obrir la llauna de penal –un guió que s’ha calcat en els tres últims partits a Montilivi– i Portu va aparèixer per marcar el 2-0 que va mig liquidar el Leganés abans del descans. Una parella letal que va conduir el Girona a un triomf molt més important del que a primera vista pot reflectir la classificació, amb +16 sobre el descens. Els 34 punts que sumen ja els de Machín van ser suficients el curs passat per salvar la categoria i semblen definitius perquè el Girona hagi estacat el primer gran objectiu del curs. No és una salvació matemàtica, però sí virtual. I amb encara tretze jornades per fer coses molt més impactants. Un luxe de parella. Un luxe de jugadors. Un luxe d’equip.

I encara hi va haver temps d’arrodonir la festa. Amb el 2-0 i el Leganés aixecant la bandera blanca, Machín va fer debutar Eloi Amagat. Van ser sis minuts i l’afegit, que el gironí ha de gravar i emmarcar perquè van donar molt de si. Eloi va saltar al camp amb una falta a favor del Girona, i la primera cosa que va veure sobre la gespa des d’una posició privilegiada –la frontal de l’àrea– va ser l’execució de Granell i la rematada de Juanpe en l’acció del 3-0. Eloi ja pot dir que ha jugat amb el Girona en quatre categories diferents: tercera, segona B, segona A i el paradís de primera.

Control total

Tot i el protagonisme golejador de Portu i Stuani, que amb 0-0 ja van tenir una oportunitat cadascun, el triomf va ser coral. Les centrades de Mojica i Granell, la visió de joc d’Aleix Garcia –com era d’esperar, Pere Pons no va saltar a la gespa, tot i que Machín el va voler a la banqueta– i la lucidesa de Borja García van decantar el partit des del minut 1. L’1-0 va arribar des dels onze metres perquè Mateu Lahoz va decretar penal abans que Bernardo enviés la pilota a les xarxes.

Quan el Leganés va fer un pas endavant, els de Garitano van topar amb uns centrals que són un autèntic mur i, per adobar-ho, va caure en la trampa que li va parar el Girona. Aleix va robar una pilota en una acció en què altres àrbitres haurien assenyalat falta, però no pas Mateu Lahoz, i Granell va centrar a l’espai perquè Portu arranqués la moto i sorprengués pel pal curt Cuéllar, que esperava la centrada.

Garitano va posar tanta pólvora com va poder després del descans (Beauvue, El Zhar, Amrabat i Naranjo), però tots ells van acabar desesperats. El Girona, sòlid sense pilota però molt amenaçador quan tenia la possessió, va dur el partit on li va donar la gana. Machín va oxigenar amb Choco Lozano, Maffeo (Aday va acabar la gasolina) i Eloi. El 3-0 va tancar el partit i va fer vibrar Montilivi, que ja té gairebé la garantia –falta posar-hi el llacet– que la temporada vinent continuarà sent un escenari de primera.

RESPECTE DE SEVILLA

Machín va fer dos canvis d’entrada i va situar Aleix al costat de Granell i Stuani a dalt

BON INICI

El Girona va avisar per alt amb dues rematades de cap de Portu (10’) i Stuani (14’)

L’1-0 DE PENAL

Per tercer partit seguit a casa, Stuani va obrir la llauna des dels onze metres (22’)

EL 2-0, AL CONTRAATAC

Novè gol de Portu, que va retratar Cuéllar després d’una gran cavalcada (35’)

LA SEGONA PART

El Leganés va acumular molts jugadors a dalt, però li va costar generar perill

UN MINUT D’OR

Montilivi va vibrar amb l’estrena d’Eloi i el gol que va liquidar el partit

SITUACIÓ IDÍL·LICA

La jornada s’inicia amb el Girona a dos punts del sisè i amb +16 punts sobre el descens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)