Reus

Un punt per centímetres

Reus. El Sadar acomiada amb xiulets l’Osasuna, que va veure com el conjunt roig-i-negre va estar més a prop d’aconseguir el gol de la victòria en un partit amb poques accions de perill

osasuna 0 reus 0

OSASUNA:Herrera; Kike Barja, Lillo, Aridane, Oier, Clerc; Torró, Mérida, Lasso (Roberto Torres, 59’); Quique i David Rodríguez (Rober Ibáñez, 84’).REUS:Edgar; Miramon, Atienza, Olmo, Menéndez; Ledes, Juan Domínguez; Yoda, Vítor Silva (Borja Fernández, 71’), Fran Carbia (Querol, 62’); i Máyor (Lekic, 69’).ÀRBITRE:Bikandi Garrido.T.G.:al local Kike Barja; als visitants Juan Domínguez i Querol.PÚBLIC:13.267 espectadors a El Sadar.

En el temps d’afegit, Querol, amb una rematada que va anar a fora per centímetres, va estar a punt de fer saltar les alarmes a El Sadar. L’atacant va estar a punt de fer el gol de la victòria del Reus en un partit clàssic del conjunt roig-i-negre, en què va mantenir el rival completament a ratlla i en què les ocasions van brillar per la seva absència. El resultat final va ser un empat molt agraït contra un rival de la part alta i que demostra la solidesa defensiva dels de López Garai, amb un gol rebut en els últims quatre enfrontaments. I la solidesa defensiva sempre és un bon senyal a la recerca de la permanència.

Tot i el que pugui semblar pels grans números defensius, el Reus no és un equip que s’armi al darrera i es tanqui amb pany i forrellat. Els roig-i-negres saben portar el partit defensivament allà on volen a través del control de la possessió. En el primer temps així va ser, fins i tot quan l’Osasuna va voler apujar les línies i forçar alguna pèrdua en zones perilloses. Però ni la pressió ni el mal estat del terreny de joc, que va provocar algun ensurt a Edgar Badia amb els peus, van canviar el guió que López Garai portava escrit.

Inspiració relativa

En atac, això sí, va ser una altra cosa. La possessió de la pilota semblava donar al Reus certa frescor en atac en zones de construcció, però la defensa de tres centrals del rival, amb Aridane erigint-se en el líder de la rereguarda, va ser un escull massa alt per superar. Qui més ho va intentar va ser Yoda, que va demostrar per què és futbolista professional, amb un físic imponent i una capacitat de desbordar d’elit, i a la vegada per què el Getafe el va enviar cedit a segona divisió. Quan l’acció passava de la creació a la definició, l’atacant prenia la decisió incorrecta, arribant a desesperar els seus companys per la seva incapacitat d’aixecar el cap. Almenys, això sí, espantava i El Sadar va començar a perdre la paciència xiulant el seu equip. L’atac del Reus no només vivia de la inspiració relativa de Yoda, sinó que Máyor va signar l’ocasió més perillosa en una pilota filtrada per Juan Domínguez que l’atacant va rematar de resquitllada provocant l’acció defensiva d’Aridane, atent al tall.

En els inicis del segon temps, el Reus va tornar a recuperar tota la força i empenta que havia perdut en el darrer tram abans del descans, i va tornar a amenaçar Herrera per mitjà de Yoda. Un xut arran del pal esquerre i una rematada fluixa atrapada pel porter en els primers cinc minuts després de la represa van ser un bon motiu perquè el públic de l’Osasuna tornés a perdre la paciència.

Ho va calmar Quique González amb un gol ben anul·lat per fora de joc i un xut al pal després d’una assistència de Clerc. Però aquests dos ensurts no van inquietar el Reus, que es va beneficiar de les diferents interrupcions per canvis i lesions. Fins que, en el tram final, de nou Yoda i Querol es van quedar molt a prop de signar el gol de la victòria.

22 equips
sense propera
Me’n vaig content i orgullós per la imatge que ha donat l’equip. Però no gaire perquè això passa només quan guanyes
La clau quan vens al camp d’un gran és tenir personalitat i atreviment. I ho hem entès així
Aritz López Garai
entrenador del reus
No hem transmès el que volíem. Entre el camp i el vent no hem trobat bones sensacions
Diego Martínez
entrenador de l’osasuna

Vítor Silva va haver de sortir en llitera

La pitjor notícia per al Reus va ser la lesió de Vítor Silva que va haver de sortir en llitera per una lesió de la qual encara no se sap l’abast. En el minut 71, Silva va anar a terra a la recerca d’una pilota dividida que va acabar en un xut d’un rival, però el jugador, sense que hi hagués cap contacte, va quedar estès a terra, va demanar les assistències i va haver de sortir del terreny de joc sense poder recolzar la cama. El Reus, minuts després d’acabar el partit, va descartar una lesió greu després d’una primera exploració.

Vítor Silva va reaparèixer el novembre passat després d’una lesió en un genoll que el va tenir durant cinc mesos fora de combat. La temporada passada, el portuguès va patir més lesions que només li van permetre disputar 14 partits en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)