Girona

Cada cop més amunt

La classificació. El Girona, pletòric a Montilivi i amb una fiabilitat creixent, manté el discurs del primer objectiu, però tancarà la jornada amb 16 punts més que el divuitè, la distància rècord

El Leganés, que debutava la temporada passada a primera divisió, va assegurar la permanència després d’arribar als 34 punts amb un empat a San Mamés (1-1) en la penúltima jornada. Són els mateixos punts que ha acumulat el Girona en les primeres 24 jornades de lliga, amb 14 més –42 punts– encara per disputar-se. Tot i que els jugadors i els tècnics mantenen que el primer objectiu és la permanència i que volen superar els 40 punts abans de canviar de discurs, el fet és que mirar més a la part baixa que a l’alta comença a costar. L’excel·lent rendiment a Montilivi –quatre victòries consecutives amb dotze gols a favor i cap en contra– i les sensacions que transmet un equip cada vegada més fiable, sòlid i convincent doten d’arguments l’optimisme.

Els gironins, que fa quinze dies havien marcat una distància rècord de 14 punts de distància respecte a la zona de descens –reduïda a 13 després de perdre a Sevilla–, tornen a superar el seu sostre. L’equip blanc-i-vermell es va assegurar ahir tancar la 24a jornada amb 16 punts més que el divuitè, després de les derrotes de Las Palmas (a casa contra el Sevilla, 1-2) i del Deportivo (al camp de l’Alavés, que s’enfila cada cop més amunt, 1-0). Els canaris continuaran marcant la zona de descens amb 18 punts, un més que el Deportivo, que en té 17, la meitat que els que acumula el Girona.

Per definir

Tot i que hi ha encara un grup d’equips que estan per sota del Girona que han de jugar, la distància respecte al divuitè ja no variarà. Sí que s’ha d’acabar de definir, en canvi, com quedarà la zona de la classificació que queda just per damunt dels blanc-i-vermells. El sisè lloc l’ocupa el Vila-real, que té tres punts més que el Girona i que juga aquesta tarda a Cornellà-el Prat. El setè, que també podria accedir a l’Europa League, és de moment per a l’Eibar, amb un punt més que el Girona després de perdre ahir contra el Barça, tot i que hi poden arribar tant el Betis com el Celta. Pendents dels resultats d’aquests dos equips, els gironins són vuitens.

PER DALT

Està pendent del Vila-real, el Betis i el Celta per saber a quina distància té el sisè i el setè

TRES MÉS

Amb les derrotes del Deportivo i Las Palmas, la diferència passa de 13 a 16 punts

Cap de setmana llarg de descans per a la plantilla

X.M.

El Girona va obrir divendres la 24a jornada i, després d’encadenar la quarta victòria a Montilivi, el cos tècnic va concedir tres dies de descans a la plantilla. El pròxim entrenament no està programat fins dimarts. L’equip blanc-i-vermell tindrà quatre dies per preparar l’atractiva visita de dissabte al Camp Nou (20.45 h). Dimarts, de fet, és el dia que el Barça juga l’anada dels vuitens de finals de la Champions League al camp del Chelsea. El partit de dissabte al Camp Nou arribarà tres dies abans del pròxim a Montilivi, el dimarts 27 contra el Celta (21.30 h), en la penúltima jornada programada entre setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)