2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Sant Ginard salva l’Olot

2a divisió B. Els de la Garrotxa guanyen un rival directe i surten de nou de la zona de perill gràcies a un gol d’estratègia de Roger Barnils i la gran actuació del porter balear de l’equip olotí

olot 1 at. balears 0

OLOT:Ginard, Barnils, Jose, Carles Mas, Blázquez, Masó, Hèctor Simón, Guzmán, Pedro (Xumetra, 78’), Marc Mas (Uri Santos, 71’) i Cosme (Alfredo, 59’).ATLÈTIC BALEARS:Aulestia, Del Amo, Manu, Vallori, Biel Guasp, Malik (Marcel, 75’), Fullana, Kike López, Canario, Allés (Julio Delgado, 30’) i Hugo Díaz (Nacho Heras, 66’).GOLS:1-0 (17’) Roger Barnils.ÀRBITRE:Martínez García.T.G.:als locals Masó (46’), Guzmán (55’) i Uri Santos (83’); als visitants Fullana (43’) i Manu (81’).T.V.:cap.PÚBLIC:1.020 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va aconseguir tres punts vitals en la lluita per la permanència contra un rival directe, l’Atlètic Balears (1-0). Una diana de Roger Barnils a través d’una jugada d’estratègia en la sortida d’un corner (17’) i la gran actuació, una altra, del porter balear del conjunt garrotxí, Xavi Ginard, amb dues grans intervencions van donar vida als olotins.

Els primers minuts del partit van ser igualats. L’Olot, amb un punt més de control gràcies al domini de la possessió intentava menjar territori a un conjunt balear ben ordenat que no concedia joc entre línies, precisament el que buscaven els olotins amb Pedro del Campo a la mitjapunta i la inestimable ajuda de Marc Mas, molt mòbil des de l’arribada de Raúl Garrido a la banqueta. En el minut 16, l’Olot va protagonitzar la primera aproximació clara de l’enfrontament que va precedir el gol. Pedro va aprofitar una imprecisió defensiva dels visitants per arribar a la línia de fons. El figuerenc, però, no va trobar rematador a la seva centrada tot i que Marc Mas i Marc Cosme esperaven dins de l’àrea. El refús va anar a córner, l’inici de l’1-0. Hèctor Simón va fer el servei al segon pal, Carles Mas va posar la pilota al pal contrari i Roger Barnils va rematar a pler amb el cap.

Amb la diana olotina van arribar els millors minuts dels homes de Garrido, que tot i que no aconseguien tenir ocasions clares de gol havien creat la sensació de domini i control per no patir i allunyar el rival de la seva àrea. I és que a l’Atlètic Balears li costava molt generar perill a la porteria de Ginard.

De nou, Xavi Ginard

La segona part va començar amb l’Atlètic Balears pressionant de valent. Els mallorquins, en descens i perdent el matx, havien de generar més perill i així ho van fer. En el 53’ Julio Delgado va xutar massa creuat i en el 58’ Hugo Díaz va rematar amb l’esperó una centrada de Kike López. Xavi Ginard, providencial, va demostrar uns reflexos excel·lents.

L’entrada d’Alfredo va reactivar l’Olot, que sabia que si no feia el segon gol jugava amb foc, i és que el partit va trencar-se per moments, una situació que només beneficiava els balears, que tot i posar tota la carn a la graella amb jugadors d’atac com Kike López, Julio Delgado, Nacho Heras i Canario no trobava el camí entre una defensa garrotxina molt ben ordenada.

L’Olot va intentar, per mitjà de la velocitat d’Alfredo, Xumetra i Uri trenar alguna contra per sentenciar, però no ho va aconseguir i el patiment es va allargar fins al final, en què Nacho Heras (84’) va obligar a intervenir de nou Ginard, el salvador, i Vallori gairebé empata amb el cap després d’un servei de cantonada (92’).

Estem contents ja que sentíem que era un duel vital contra un rival directe i a casa havíem de ser forts. Sumem tres punts i l’‘average’
L’equip ha fet una bona primera part; en la segona el rival ens ha tancat, perquè tenen qualitat
Raúl Garrido
Entrenador de l’Olot

Barnils i Pedro del Campo tornen a l’onze

El tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, va fer dos canvis en el seu onze respecte al que va caure derrotat al camp del Peña Deportiva (1-0). Una vegada complerta la sanció per acumulació de targetes grogues, Roger Barnils va tornar al trio de l’eix de la defensa acompanyant Jose i Carles Mas. L’altre canvi va ser l’entrada de Pedro del Campo en el lloc de Toril. El tècnic buscava amb l’exjugador del Figueres menys joc directe i més joc entre línies.