Girona

Dos mons, dos ritmes

El Girona comença a preparar la visita al Camp Nou avui a Riudarenes, hores abans que el Barça jugui a Stamford Brigde l’anada dels vuitens de la Champions

Els blaugrana arribaran al duel català després d’haver jugat el doble de partits que els gironins des del parèntesi de Nadal

Uns treballaran avui a Riudarenes i els altres, al camp del Chelsea. L’ascens a primera divisió ha situat el Girona a l’elit, però encara hi ha nivells i ritmes diferents. Després de tres dies seguits de descans, com a recompensa per la victòria de divendres contra el Leganés, el conjunt blanc-i-vermell començarà a preparar la visita històrica de dissabte (20.45 h) al Camp Nou. Per als blaugrana, acostumats a participar en totes les competicions, el Girona queda encara en segon pla. L’equip d’Ernesto Valverde té aquest vespre una cita majúscula a Stamford Brigde, en els vuitens de final de la Champions League. Serà el catorzè partit que el conjunt blaugrana disputa el 2018, just el doble dels que ha acumulat el Girona abans de visitar el Camp Nou.

Centrats només en la lliga des que el Llevant el va eliminar el 28 de novembre, en els setzens de final de la copa, el conjunt de Pablo Machín ha anat treballant al ritme al qual més habituat està, d’un sol partit per setmana. Res a veure amb el Barça, que entre gener i principis de febrer va fer tot el camí de la copa entre els vuitens i les semifinals, fins a garantir-se l’accés a la final. Avui hi afegeix el retorn en la Champions, mentre continua dominant amb autoritat la competició de la regularitat.

El Barça o el Celta?

El Girona té quatre dies –avui i dijous a Riudarenes, i demà i divendres a Montilivi– per preparar un dels partits més especials de la temporada. Els condicionants venen per darrere, ja que la visita al Camp Nou és el primer partit d’una sèrie molt concentrada de tres partits en vuit dies. La 26a jornada és la penúltima que es disputa entre setmana –després només quedarà la 33a, a mitjan abril– i la Lliga de Futbol Professional ha fixat el Girona-Celta per al dimarts 27 (21.30h), només tres dies després del partit a Barcelona. Per rematar la setmana, els gironins visitaran el Vila-real el dissabte 3 de març (13 h).

Amb l’escàs marge que hi ha entre els dos pròxims partits, no seria gens estrany que Pablo Machín rumiés fer rotacions contra el Barça. El tècnic és poc partidari de sacsejar gaire l’equip, i menys quan funciona amb bones prestacions com ho està fent ara, però ja ha reconegut alguna vegada que hi ha jugadors que comencen a estar saturats de minuts. I conscient que teòricament és molt més difícil aspirar a puntuar al Camp Nou que a Montilivi contra el Celta, l’entrenador de Gómara podria donar descans dissabte a algun dels seus jugadors més habituals. De fet, ja ho va fer en el partit de la primera volta, en què va fer una sacsejada tan imprevista com a l’engròs de l’alineació inicial. A més, el context teòricament afavoriria més a fer retocs ara que fa uns mesos. No només perquè ara hi ha més minuts acumulats a les cames, sinó perquè aquell duel també estava inclòs en una sèrie de tres partits en vuit dies, però era l’últim, després d’haver rebut el Sevilla un diumenge i d’haver viatjat al camp del Leganés dimecres. Ara, el Barça-Girona serà el primer de la sèrie.

Després de visitar el Vila-real, i abans de l’última aturada de la competició –el cap de setmana del 25 de març–, el Girona rebrà el Deportivo i visitarà el Santiago Bernabeu.

PER AL GIRONA

La cita al Camp Nou obrirà una sèrie de tres partits de lliga en només vuit dies

AMB ROTACIONS?

Tres dies abans de rebre el Celta, no seria estrany que Machín rumiés fer retocs a Barcelona

EL BARÇA

Amb tres competicions i molt més avesat, només ha tingut una setmana neta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)