Girona

‘Camp Nou experience’

Vuit futbolistes del Girona s’han enfrontat amb el Barça al Camp Nou amb altres equips de primera divisió

Totes les visites en lliga dels ara jugadors blanc-i-vermells han acabat amb derrota, un senyal més de la dificultat de puntuar-hi

La cita de dissabte al Camp Nou serà històrica per al Girona, que no hi ha jugat mai, i especial per a jugadors que anys enrere veien molt lluny enfrontar-se amb el Barça si no era en la copa, com li va passar el 2011 a Aday Benítez. Futbolistes de casa com ara Àlex Granell, Pere Pons i Aleix Garcia Garcia tenen la primera oportunitat de jugar en un dels grans escenaris del futbol mundial, d’on probablement coneixen més les boques d’accés a la graderia que els vestidors. Per a alguns jugadors del Girona, però, la de dissabte no serà la seva estrena al Camp Nou. Vuit futbolistes ja han viscut aquesta experiència com a jugadors de primera, puntual per a la majoria. Bernardo, Ramalho, Johan Mojica, Borja García i Carles Planas s’han enfrontat una vegada amb el Barça al Camp Nou en la lliga. Timor hi ha estat dues vegades i Stuani, tres, amb dos equips diferents. Entre tots, però, no acumulen les experiències que ha viscut Gorka Iraizoz, que té el Barça com el club amb el qual més cops s’ha enfrontat –32, dels quals 15 al Camp Nou– en tota la seva trajectòria.

La fortalesa del Barça al Camp Nou queda reflectida en les experiències dels que hi tornaran dissabte com a visitants. No n’hi ha cap que, en la lliga, hi arrenqués ni tan sols l’empat, una prova més de la dificultat extrema de puntuar-hi. El rècord en la lliga se’l va endur David Timor, que va jugar els últims 14 minuts d’un Barça-Osasuna (8-0, el setembre del 2011) mesos després d’haver debutat al Camp Nou amb una altra derrota (2-0), en la temporada anterior. També va sortir escaldat del Camp Nou el Rayo Vallecano, amb Johan Mojica (6-0); el Celta, amb Carles Planas (6-1); el Còrdova, amb Borja García (5-0); l’Athletic, amb Jonas Ramalho (5-1).

Stuani, el golejador

El màxim golejador del Girona, Cristhian Stuani, arribarà motivat al Camp Nou, després de superar el seu sostre de gols com a jugador de primera. L’uruguaià és l’únic futbolista blanc-i-vermell que ja ha foradat una porteria del Camp Nou. Va ser en un Barça-Llevant del gener del 2011, en què va substituir Rafa Jordà (70’) i al cap de nou minuts va batre Víctor Valdés. Stuani va visitar el camp del Barça dues vegades més, amb l’Espanyol, sortint sempre des de la banqueta.

El rècord absolut de partits contra el Barça de la plantilla del Girona és de Gorka Iraizoz. Amb Leo Messi com la seva bèstia negra –l’argentí li ha marcat 18 gols–, el porter navarrès va debutar al Camp Nou amb la samarreta de l’Espanyol, el 6 de maig del 2006, però les següents 14 visites ja van ser amb l’Athletic Club. Les deu de lliga van acabar sempre amb victòria local, amb un 6-0 (2015/16) com a més impactant. En la supercopa, hi ha una derrota i un empat dels bascos, que els va servir per confirmar el títol del 2015. I en la copa, un empat i una derrota de l’Athletic.

LA XIFRA

15
partits
al Camp Nou (11 de lliga) ha jugat Iraizoz. El Barça és l’equip amb el qual més cops s’ha enfrontat.

AMB REPETICIÓ

Només Gorka Iraizoz, Stuani i David Timor han jugat més d’un cop al Camp Nou

8-0, 6-0, 6-1, 5-0...

La majoria dels futbolistes han tastat un sol cop la visita i han sortit golejats

Aday, en un 9-0 de copa amb l’Hospitalet

No ho va fer com a jugador de primera, però Aday Benítez també va trepitjar el Camp Nou. Va ser amb l’Hospitalet, en un partit de copa que va acabar amb una golejada d’escàndol del Barça (9-0) després d’un 0-1 en l’anada. Era el 20011 i Aday va jugar els, 90 minuts, com l’ara secretari tècnic del Girona, Ivan Hammouch. Quique Cárcel era el director esportiu de l’Hospitalet, i Muniesa va ser a la banqueta local.

Machín, com a segon de Kresic

Pablo Machín també va visitar el Camp Nou en un partit de lliga. El de Gómara era el segon entrenador del Numància que va debutar en la lliga del curs 2008/09 amb un triomf per la mínima a Los Pajaritos contra el Barça de Guardiola. Al Camp Nou, el Barça es va imposar amb claredat (4-1). Kresic va resistir tres partits més, abans de ser substituït per Pacheta, que no va evitar el descens del Numància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)