Girona

futbol

Derbi Barça-Girona

Una festa amb tota l’ambició

La plantilla del Girona prepara la històrica visita al Camp Nou conscient de la dificultat però disposat a fer valer les seves fortaleses

L’equip s’agafa al to competitiu que ha ofert amb altres rivals de primer nivell

No és una setmana més. Per a ningú. Haver arribat a primera permet gaudir de cites molt especials, i n’hi ha poques com la que tindrà el Girona dissabte, en la seva estrena al Camp Nou. “És el premi d’un ascens que ens va costar d’aconseguir. El partit més bonic de jugar que segur que a l’afició més il·lusió li pot fer”, resumia Àlex Granell. La plantilla es pren la cita contra el Barça conscient de l’extrema dificultat de sortir-ne puntuant, però sense renunciar de cap manera a mostrar també al Camp Nou les fortaleses que ja ha exhibit en altres cites d’altura a la màxima categoria.

“Per descomptat que som un equip amb molta il·lusió i ambició. Hem competit en camps molt complicats, i al Camp Nou també podem treure alguna cosa positiva”, va indicar Portu. Pensa el mateix Cristhian Stuani, que ha perdut tres partits –un amb el Llevant, en què va marcar un gol, i dos amb l’Espanyol– al Camp Nou. “És un partit que ens fa molta il·lusió jugar. Sabem que serà molt complicat, però també que tindrem les nostres possibilitats. L’equip té moltes coses bones per poder treure un resultat positiu. Tenim una idea de joc molt clara i estem fent grans partits a fora contra rivals forts. No ens intimida res.”

El Barça és fortíssim al Camp Nou, però el Girona defensa els seus arguments per intentar emular el Getafe, que es va endur un punt (0-0), o el Chelsea a Stamford Bridge (1-1). “S’estan trobant amb defenses aferrades, i aquests partits ens poden ensenyar com fer mal al Barça”, explicava Granell, conscient que l’exigència física serà molt alta: “El Barça t’exigeix tant córrer que al final et passa per sobre. Però el Girona, si algun do té, és que és un equip físicament poderós, preparat per competir els 90 minuts.”

Amb rotacions?

Meravellat amb Andrés Iniesta –“dona una continuïtat al joc i una pausa que no té cap altre”– però també amb Rakitic –“amb en Pere sempre comentem que té de tot”–, Granell confia treure’s l’espina de la primera volta, en què va ser un dels homes sacrificats per Machín. “Entenc el context pel qual es va decidir que alguns jugadors no participéssim, i no m’atreviria a sentir-me ofès ni tenir cap retret perquè he tingut la sort de jugar molts partits. Ara bé, com a tot nen, sempre m’ha fet il·lusió jugar contra el Barça.” El problema és que el duel al Camp Nou torna a arribar en una setmana carregada, i sent el primer de tres partits seguits, tres dies abans de rebre el Celta. “Dimarts hi ha un partit molt important. Desconec què passarà, però em faria molta il·lusió jugar dissabte”, insistia el migcampista gironí. També ho van deixar obert Portu i Stuani. “Tenim partits importants i s’han d’armar de la millor manera possible perquè l’equip sigui igual de fort i intens”, va argumentar l’uruguaià.

LES REACCIONS

És un dels partits que més il·lusió ens fan, juntament amb el del Bernabéu. És el premi de l’ascens, un partit molt bonic de jugar i també de viure per a l’afició
És un partit per disfrutar, però també per pensar que tenim moltes coses bones per poder competir. No ens intimida res
Cristhian Stuani
Si juguem com ho hem estat fent, som capaços de tot. Hem de competir de tu a tu amb un rival potser cansat per tantes competicions. Som ambiciosos
Àlex Granell
Hem competit en camps molt difícils, i per descomptat que al Camp Nou podem treure alguna cosa positiva
Portu

Un ‘media day’ per a una ocasió especial

X.M.

Amb força més peticions de mitjans de comunicació del que és habitual, el Girona va decidir concentrar tota l’activitat i fer un media day després de l’entrenament que va fer l’equip ahir al matí a Montilivi. Una cinquantena de representants de mitjans van assistir a la convocatòria. Àlex Granell, Portu, Stuani, Marc Muniesa i Choco Lozano van ser els jugadors que van atendre els mitjans, a la llotja de l’estadi.

Amb l’avi i el bus de la penya d’Olot, el primer record de Granell

X.M.

Com molts jugadors del país, Àlex Granell ha estat al Camp Nou en diverses ocasions, però com un aficionat més a la graderia. “L’últim partit que hi vaig anar a veure va ser un de la lliga de campions de fa un parell de temporades. Era a la graderia, en família. Però des del camp no he tingut mai l’oportunitat de veure l’estadi. Espero poder fer-ho dissabte”, va comentar el migcampista, que va recordar la primera vegada que havia anat a veure un partit del Barça. “No sé exactament quin era el partit ni el moment, però va ser amb el meu avi, a la Garrotxa. Hi vam anar amb el bus de la penya d’Olot”, explicava Granell. “Devia tenir set o vuit anys i vaig quedar fascinat de la magnitud de l’estadi.” Interrogat per si la visita va ser un premi, va dir: “L’avi era una persona molt futbolera i, com a bon mestre, això devia ser arran de les bones notes. Tinc bon record d’haver-ho viscut amb l’avi, al cel sigui. Per això poder trepitjar el camp serà un moment emotiu per a mi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)