Girona

Caçadors de referència

“Un honor”. Cristhian Stuani, estilet del Girona en la seva temporada més productiva a primera, es retrobarà amb el company de selecció Luis Suárez, que ha fet quatre gols més en la lliga

Abraçat amb el gol a Montilivi, Cristhian Stuani ha marcat en els vuit últims partits que ha jugat com a local. L’uruguaià és el depredador del Girona, que ha trobat un tresor per ocupar la punta d’atac de l’esquema de Pablo Machín. Amb 31 anys, Stuani viu la seva temporada més productiva com a jugador de primera divisió. Amb el gol de penal que va marcar contra el Leganés, va superar el sostre de dotze dianes que tenia en el seu pas per l’Espanyol. Adaptat d’allò més bé a l’equip que el va recuperar per a la lliga espanyola després de dues temporades al Middlesbrough, Stuani tornarà demà amb ganes al Camp Nou, un escenari que han trepitjat nou jugadors del Girona però en el qual només ell ha vist porteria, en el primer partit del 2011 amb el Llevant (2-1). “És un gol bonic que sempre recordo. No va servir per puntuar, però sí per tenir possibilitats en els últims minuts”, explica.

Stuani tornarà a coincidir demà amb un altre depredador d’àrea a qui coneix bé, perquè comparteixen selecció i amistat personal. Luis Suárez, referent uruguaià, va arribar a Barcelona un any abans de la marxa de Stuani, cosa que els va permetre enfrontar-se en els dos duels de lliga entre el Barça i l’Espanyol (5-1 i 0-2 pels blaugrana), en què ni l’un ni l’altre van marcar. Ara, Stuani és l’estilet del Girona amb 13 gols. Suárez n’acumula 17, quatre més que Stuani. Al capdavant hi ha Messi amb 20 gols. Fan respecte, però no por: “Espantar, no espanta res. Sí que puc dir que són dos dels millors davanters del món. Junts, és clar, són dinamita pura”, assegura el davanter nascut a Tala. “És per disfrutar-ho, això de poder jugar contra aquesta classe de jugadors i intentar plantar-los cara amb tota la humilitat i totes les ganes de fer un gran partit, que segur que ho serà.” Cristhian Stuani confia a coincidir amb Suárez a la gespa del Camp Nou: “Sempre parlem i fem bromes. Segur que aquesta setmana ens trobarem al camp. Per a mi és un honor coincidir. És un amic i també està fent una gran temporada.”

Més percentatge

En la seva primera temporada al Barça, Luis Suárez va tancar la seva participació en la lliga amb 40 gols, als quals en va afegir 19 més entre copa, Champions, supercopa i mundial de clubs. Stuani té clar que el seu company de selecció és un dels millors davanters del món, i acostar-se als seus registres no està a l’abast de gaires futbolistes. Aquesta temporada, l’exjugador del Liverpool ha marcat en la lliga quatre gols més que Stuani, però també ha jugat 228 minuts més. Suárez també sol fer més xuts a porteria (64 a 41, segons dades de la LFP) i cap dels seus 17 gols és des del punt de penal, des d’on el davanter del Girona ha celebrat tres gols. L’exjugador del Middlesbrough, en canvi, té més responsabilitat en l’aportació ofensiva de l’equip, ja que ha marcat un 38% dels gols del Girona. Suárez, un 27% dels 62 del Barça. Stuani també ha mostrat la seva especialitat com a rematador de cap, amb sis gols.

I si ha de descansar?

Cristhian Stuani no va viure des de la gespa l’enfrontament de la primera volta perquè va ser un dels sacrificats per Machín, que va donar descans als més habituals, que havien jugat tres dies abans a Leganés. Dimarts hi ha partit contra el Celta a Montilivi, i no seria gens estrany que el tècnic tornés a fer rotacions al Camp Nou. “El mister ho sabrà gestionar”, va comentar l’uruguaià, convençut que el Girona té capacitat per plantar cara al Barça i feliç de veure l’afició tan convençuda: “La gent es va il·lusionar al principi de lliga, i això no s’ha perdut, sinó al contrari. L’afició hi està cada cop més enganxada, i que en puguin venir molts en un partit tan especial i històric per al Girona, és molt bonic.”

EL PROTAGONISTA

Espantar, no espanta res. Però Suárez i Messi són dos dels millors davanters del món. Junts, és clar, són dinamita pura

UN ALTRE COP RIVALS

Els davanters uruguaians es van enfrontar fa tres cursos en el doble duel entre el Barça i l’Espanyol
És per disfrutar, jugar contra aquesta classe de jugadors i intentar plantar-los cara amb tota la humilitat
Cristhian Stuani
Sempre parlem i fem broma amb Suárez. Per a mi serà un honor trobar-me amb ell. És un amic i també està fent una gran temporada

Tres dels cinc màxims golejadors, uruguaians

X.M.

Dels cinc màxims golejadors de primera divisió, n’hi ha tres d’uruguaians. Són Suárez (segon amb 17, tres menys que Messi), Maxi Gómez (quart amb 13, dos menys que el seu company al Celta Aspas) i Cristhian Stuani, també amb 13. “Veure tres jugadors uruguaians al capdavant de la llista és molt important per al país i per a la selecció”, apunta el davanter del Girona. “Som a la millor lliga del món, i ser allà dalt és un honor per a mi, i un orgull”. Stuani és habitual en les convocatòries d’Óscar Tabárez, tot i que sol ser suplent, i té molts números de ser al mundial de Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)