Girona

El Vila-real va marcar el camí

El Girona vol ser el sisè equip que suma algun punt al Camp Nou en la temporada del seu debut a primera

Els groguets són l’únic equip que va ser capaç de guanyar en la seva primera visita al Barça (1-3)

Tot i que el partit al Camp Nou està marcat en vermell en tots els calendaris per gairebé tots els equips de primera, sumar algun punt al temple blaugrana és un objectiu lluny del seu abast, i és que, d’entrada, no són punts que comptin sumar els equips abans de començar el curs. Si després s’hi guanya o s’hi empata, doncs benvingut sigui. Aquesta mentalitat és encara més clara per als equips que, com el Girona, estan en la temporada del seu debut a l’elit. De fet, els de Pablo Machín afronten el partit de dissabte amb la màxima il·lusió, però també amb l’interrogant de saber com gestionaran un partit complicadíssim tres dies abans de rebre la visita a Montilivi del Celta, un rival a priori més propici per sumar els tres punts. Per molt difícil que sigui, però, guanyar al Camp Nou segur que fa dies que està al cap de tota la plantilla.

El gran referent

Per a qualsevol equip petit, el Vila-real és un referent en molts aspectes, i quan es tracta d’afrontar la primera visita al Camp Nou en la lliga no és diferent. Des que el Barça va estrenar el camp la temporada 1957/58, hi han debutat a primera 26 equips, comptant-hi els gironins. Dels 25 que ja han trepitjat la gespa del camp del Barça, només el conjunt groguet va aconseguir una victòria en la temporada del seu debut a primera. Va ser en la catorzena jornada del curs 1998/99 quan el Vila-real va sorprendre tothom amb una victòria clara (1-3). Gica Craioveanu –el gran líder d’un equip amb jugadors com ara Robert Fernández, Andrés Palop i David Albelda– va ser qui va guiar els de la Plana Baixa cap a la victòria amb dos gols matiners (12’ i 24’), abans que ja en la segona part Gerardo posés la cirereta amb el 0-3 i en els minuts finals Giovanni fes el gol de l’honor del Barça.

Ara el Girona s’agafa a aquest precedent per alimentar les esperances d’aconseguir un resultat positiu en la seva primera visita al Camp Nou, i és que els gironins arriben a aquesta gran cita en una situació molt més favorable a la del Vila-real en aquella temporada, en què l’equip va acabar descendint a 2a A. A més, el submarí groc va superar un Barça igual de dominador en la lliga que aquest, i és que va aconseguir el títol amb 11 punts de marge.

Un Barça solvent

A banda del Vila-real, només hi ha quatre equips que hagin esgarrapat un punt al Camp Nou el curs del seu debut a primera. El Mèrida (2-2, 1995/96), el Real Burgos (0-0, 1990/91) i el Cadis i el Rayo (1-1 tots dos, 1977/78), han estat els únics privilegiats en contraposició a les 20 víctimes que el Barça ha deixat pel camí en la seva primera visita, amb resultats escandalosos com ara el 6-2 contra el Llevant (1963/64) i, sobretot, el 7-1 contra l’Albacete (1991/92).

MOLT SUPERIORS

20
triomfs
ha assolit el Barça en la primera visita al Camp Nou dels 25 debutants a primera en la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)