Girona

El Getafe, un altre referent per al Girona

El Barça no juga al Camp Nou des del diumenge 11 de febrer, quan no va passar de l’empat a zero contra el Getafe. Aquell dia el Barça va demostrar que, encara que sigui de tant en tant, els equips acabats d’ascendir de 2a A tenen possibilitats d’esgarrapar alguna cosa del Camp Nou. De fet, la temporada passada l’Alavés, que tornava a primera després de deu anys, encara va anar un pas més enllà i hi va assolir la victòria (1-2). Aquests dos casos són els últims referents per a un Girona que és conscient que sumar al Camp Nou sembla poc menys que una quimera, i és que amb els números a la mà costa ser optimistes. Des de l’estrena del Camp Nou (1957/58) hi ha hagut 179 equips que hi han jugat després d’aconseguir l’ascens des de 2a A la temporada anterior. D’aquestes 179 visites al camp blaugrana la gran majoria, 151, han acabat amb victòria local amb ratxes tan espectaculars com els nou cursos consecutius –des del 2001 fins al 2010– guanyant tots els equips procedents de segona divisió.

Dels 28 partits en què un equip procedent de la divisió de plata ha aconseguit com a mínim un empat al Camp Nou, només 10 han acabat amb victòria visitant. D’aquests casos destaquen l’Hèrcules i el Vila-real, que ho han aconseguit en dues ocasions cadascun. Els alacantins ho van aconseguir els cursos 1996/97 (2-3) i 2010/11 (0-2), i els de la Plana Baixa, els cursos 1998/99 (1-3) i 2000/01 (1-2).

DES DE 2A A COSTA

28
equips
de 179 han aconseguit puntuar al Camp Nou després d’ascendir a primera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)