Girona

Les penyes blaugrana de la demarcació de Girona

Amb un motiu més

Les penyes blaugrana de la demarcació habituades a organitzar autocars per anar a veure el Barça al Camp Nou experimenten un augment de la demanda per veure el duel contra el Girona

Quan hi ha partit a Barcelona, els penyistes surten de casa unes tres hores abans del xiulet inicial. Els horaris actuals del futbol no faciliten la mobilització

“Anirem al Camp Nou amb dos autocars i el doble de gent del que és habitual”, diuen des de la PB de Girona

Samarreta, entrepà, bufanda i cap a l’autocar de la penya. El ritual es repeteix en un munt d’indrets de la demarcació gironina cada vegada que el FC Barcelona juga al Camp Nou. En concret, a les comarques de Girona hi ha 52 penyes barcelonistes i en moltes s’organitzen autocars per anar a veure el Barça quan juga a casa: “De mitjana solem anar-hi unes cinquanta persones, i marxem amb temps, unes tres hores i mitja abans de l’inici del partit per evitar ensurts a les rondes i poder gaudir de l’ambient previ a l’estadi”, explica Salvador Plaja, de la Penya Blaugrana de Palamós. El fet de marxar cap a Barcelona unes tres hores abans del xiulet inicial es repeteix en moltes de les agrupacions blaugrana de la demarcació i, aquesta setmana també s’hi produeix una situació fins ara mai viscuda. Aniran al Camp Nou a veure l’equip de la seva vida, el Barça, jugar un partit de primera divisió contra un del seu territori, el Girona. “Hi ha hagut un augment de demanda per poder anar amb la penya a veure aquest partit. En el nostre cas, i de manera excepcional, anirem a Barcelona amb dos autocars i serem més, unes 100 persones. És un moment històric per a Girona, perquè l’equip de la nostra ciutat jugarà al camp del Barça i tothom hi vol ser”, comenta David Llorca, secretari de la Penya Blaugrana de Girona.

Barrejats, però amb les idees clares

Des de la Penya Blaugrana d’Arbúcies, Joaquim Vall-llosera –que també és el coordinador de les penyes de la zona de Girona Sud–, remarca “la trempera amb què la gent del Girona espera aquest partit”: “Tenim bona sintonia amb les penyes del Girona, i així ens ho han fet saber. Veure el Girona a primera és una motivació per a ells i veure’l al Camp Nou, encara més.” Vall-llosera comenta que molta gent que és aficionada del Barça “ara també ho és del Girona”. En aquesta línia, Llorca, de la Penya Blaugrana de Girona, confirma que en els autocars que aniran cap al Camp Nou “hi haurà aficionats gironins i blaugrana”: “Molta gent tindrà el cor dividit, i per això tampoc hem cregut que calgués separar-los.” Els tres representants de penyes coincideixen a preveure una molt bona entrada a l’estadi, i Salvador Puig fins i tot s’atreveix a posar una xifra d’espectadors: “Crec que ens acostarem a les 80.000 persones, i serà la millor entrada del curs.”

Blanc-i-vermells i blaugrana, molt probablement, veuran el duel barrejats, però des de les penyes gironines tenen clar què volen: “Tinc molta simpatia pel Girona i fins i tot vaig a veure els partits a Montilivi, però els colors no es canvien i el Barça ha de guanyar sempre”, explica Joaquim Vall-llosera des d’Arbúcies, mentre que, des de Palamós, Salvador Plaja coincideix en l’objectiu d’aconseguir els tres punts, però matisa la situació: “Sempre dic que ha de guanyar el millor i que gairebé sempre el millor és el Barça. És el club que fa més anys que segueixo i al qual tinc més estima. Ara bé, després d’aquest partit, el Girona que guanyi sempre i, si es donés el cas que s’empata, tenint en compte com està la lliga, tampoc sabria tan greu com si fos contra altres rivals.” Pel que fa a les possibilitats que el Girona sorprengui el Barça al Camp Nou, els penyistes recorden el duel de Montilivi: “No serà un partit fàcil per al Barça si el Girona juga com ho fa habitualment. No com el dia de Montilivi, que es van canviar moltes coses, sinó com enfrontaments com contra el València i l’Atlético, per exemple”, diu Vall-llosera.

Una passió amb inconvenients

El duel contra el Girona encara es jugarà en un horari prou apte perquè els aficionats de la resta de Catalunya i, sobretot els nens, puguin anar a l’estadi. Més que l’hora del partit –les 20.45 h–, el que afavorirà una bona entrada serà el fet de jugar-se en dissabte.

Les penyes gironines reconeixen que els horaris actuals del futbol a primera divisió no els posen les coses gens fàcils per poder desplaçar-se a veure el seu equip: “Els horaris, així com el rival, condicionen la gent que ve amb l’autocar. En partits entre setmana o en diumenge costa que vingui molta gent, sobretot la canalla”, explica David Llorca de la Penya blaugrana de Girona. Vall-llosera, des d’Arbúcies, és contundent a l’hora de valorar els horaris en què sol jugar el Barça: “Són una mala passada. Ens va molt malament als que som de fora de Barcelona. En el partit de copa que es jugava a 2/4 de 10 d’un dijous vam arribar a casa passada la una de la matinada.” La passió pel Barça, però, els anima a gastar un munt d’hores a la carretera i perdre’n de son. Dissabte, poder veure el Girona serà un motiu més.

Blaugrana al territori.
Les penyes esquitxen de barcelonisme les comarques de Girona.
52
penyes blaugrana
hi ha a la demarcació gironina. Tenen un pes representatiu força destacat.
50
persones de mitjana
solen anar al Camp Nou amb els autocars de les penyes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)