2a divisió FEF

Al Peralada li arriba l’hora de prémer l’accelerador

2a divisió B. Els xampanyers afronten un tram propici de calendari –amb dos partits seguits a casa– i també decisiu, amb tres dels quatre pròxims partits contra rivals directes per la salvació

La derrota de diumenge passat al camp del Badalona (1-0), la primera de la segona volta i amb Chicho a la banqueta, va suposar el primer entrebanc per a un Peralada molt inspirat aquest 2018, però el calendari no dona temps per lamentar-se. De fet, el conjunt xampanyer tindrà ara una altra prova de mentalitat i maduresa, i és que l’equip està obligat a aixecar-se més fort que mai per afrontar amb les màximes garanties els partits que li venen. La situació en la classificació, setzè en posició de play-out a dos del Llagostera i l’Olot, i empatat a punts amb el dissetè, el Formentera, no permet gaires més ensopegades a l’equip de l’Alt Empordà.

Ple de rivals directes

El factor més positiu per al Peralada és que acaba d’afrontar un tram realment dur del calendari que ha superat amb molt bona nota. Ara sembla que fa baixada, però també és veritat que tothom se sent més amb l’aigua al coll i és quan més costa sumar. El cert, però, és que el Peralada jugarà ara dos partits consecutius al municipal, on ha aconseguit guanyar els dos últims partits contra equips de la zona alta com l’Elx (1-0) i el Lleida (3-2). L’objectiu és clar: que el Deportivo Aragó, aquest diumenge, i l’Hèrcules, la setmana que ve, es converteixin en les dues pròximes víctimes. Abans de tancar la jornada 30, el Peralada visitarà després el camp de la Peña Deportiva i rebrà l’Atlètic Balears.

Més enllà de l’avantatge de jugar a casa tres dels quatre pròxims partits, el que fa més important aquest tram de calendari són els rivals, i és que els de Chicho s’enfrontaran als tres últims classificats, una arma de doble tall. Amb resultats positius el Peralada pot enfonsar una mica més el Deportivo Aragó (20è classificat), la Peña Deportiva (18è) i l’Atlètic Balears (19è). D’altra banda, però, si els resultats no acompanyen, el Peralada es podria veure superat per alguns d’aquests equips i afrontar unes últimes jornades agòniques des de la zona de descens directe.

El ‘goal average’ al cap

En la primera volta, amb tres de quatre partits a domicili, el bagatge del Peralada en aquests quatre partits va ser de 5 punts dels 12 possibles. Els xampanyers van guanyar la Peña Deportiva a casa (2-0), van empatar als camps del Deportivo Aragó (1-1) i l’Atlètic Balears (0-0), i van perdre al camp de l’Hèrcules (3-2). Amb el factor camp a favor els de Chicho han de millorar els números i també ho volen aprofitar per assegurar-se el goal average amb els tres rivals directes perquè podria ser un factor determinant a final del curs. En aquest aspecte el Peralada parteix amb avantatge, i és que en cas d’igualar en el particular ara mateix té millor diferència de gols (-7) que el Deportivo Aragó (-29), la Peña Deportiva (-11) i l’Atlètic Balears (-9).

PER MILLORAR

JORNADA 27
Peralada - Deportivo Aragó
20è classificat 13 punts Resultat primera volta Empat: 1-1
JORNADA 28
Peralada - Hèrcules
7è classificat 37 punts Resultat primera volta Derrota: 3-2
JORNADA 29
Peña Deportiva - Peralada
18è classificat 24 punts Resultat primera volta Victòria: 2-0
JORNADA 30
Peralada - Atlètic Balears
19è classificat 23 punts Resultat primera volta Empat: 0-0
5
punts
de 12 de possibles va sumar el Peralada en la primera volta en aquest tram de calendari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)