Girona

Pablo Machín

Tècnic del Girona

“Volem jugar amb totes les nostres armes”

Futbolistes com Cristhian Stuani, Àlex Granell i Portu, protagonistes absoluts de la magnífica temporada del Girona, valoraven aquesta setmana la possibilitat que Pablo Machín fes rotacions al Camp Nou, tenint en compte que és el primer de tres partits en una setmana. És probable que el tècnic hagi pensat a fer un plantejament similar al de la primera volta, en què ja va fer descansar molts titulars, però com a mínim ahir va ser prou clar. Sense dir-ho explícitament, el tècnic va deixar entreveure que no tornaria a sacrificar els seus millors homes.

“En la primera volta, estàvem més necessitats de punts. Ara no és que anem sobrats, perquè a ningú li sobra res, però tenim més a prop l’objectiu i podem afrontar el partit com imagino que li agrada a tothom, intentant posar el millor per guanyar sense pensar més enllà. Crec que és el que es mereixen tots els futbolistes, poder-se enfrontar amb un dels millors equips del món amb totes les nostres armes.” Interrogat per si seria massa càstig per a homes com ara Granell, Borja i Stuani no jugar cap dels dos partits contra el Barça, va apuntar: “Seria just que els jugadors que estan jugant i rendint tant tinguessin l’oportunitat d’enfrontar-se amb el millor equip.” Com a contrapunt, però, també va dir que no només es mira el pròxim partit –“sempre hi ha una planificació i es mira el que vindrà”– i que hi ha jugadors amb molts minuts acumulats a les cames.

L’entrenador de Gómara té ganes que l’equip mostri les seves característiques al Camp Nou: “Estic convençut que sortirem amb el cap ben alt. Espero que continuem sent aquell equip amb unes senyes d’identitat clares que no s’arronsa davant de qualsevol rival.” Del Girona-Barça, va destacar sobretot el marcatge a l’home de Pablo Maffeo a Messi. Hi tornarà? “Ho hem de valorar. Si el fem, hi ha un jugador que pensa a defensar i perdem un 10% a l’hora d’atacar. Ho valorarem, i d’aquesta manera hi haurà suspens fins al final”, va exposar.

Machín té clara l’extrema dificultat de puntuar al Camp Nou. “Necessitem fer un partit excel·lent i també comptar que el Barça no tingui el dia”. El tècnic assumeix que la pilota serà per als blaugrana: “Estem conscienciats que ells tindran més possessió, però quan la tinguem nosaltres tampoc l’hem de regalar, perquè això seria un atac i gol i, contra el millor del món, és garantia que ho passaràs molt malament.” Sense ser el mateix, el Girona juga amb tres centrals, com va fer el Chelsea, cosa que va provocar que Valverde els comparés abans de jugar a Stamford Bridge. “Que Valverde parli de la nostra manera de jugar vol dir que ja som al mapa de primera i que els tècnics top també es fixen en un equip petit com el nostre.”

SENSE ROTACIONS?

“Amb l’objectiu més a prop, podem intentar posar el millor sense pensar més enllà”

MAFFEO I MESSI

“Si fem marcatge a l’home, perdem un 10% en atac. Ho hem de valorar, així hi ha suspens”

ELOGIS DE VALVERDE

“Ja som al mapa de primera i els tècnics ‘top’ també es fixen en un equip petit”

EL GUIÓ DEL PARTIT

“Ells tindran més pilota, però quan la tinguem no l’hem de regalar. Seria un atac i gol”

Tots convocats perquè visquin “un partit històric”

X.M.

Pere Pons està recuperat i David Timor també està a punt després de ser baixa contra el Leganés per contracte. Si no hi ha cap contratemps d’última hora, Pablo Machín haurà de triar entre els 22 jugadors de la plantilla. N’haurà de descartar quatre, però no ho pensa fer fins a última hora, a diferència dels altres partits a camp contrari, en què facilita la convocatòria abans de marxar de Girona. Avui és un dia especial. “Crec que és un reconeixement a la feina que ha fet tot l’equip, no només els més habituals, i per això volem que tots puguin viure un partit històric. La meva intenció és que tots els futbolistes visquin aquesta experiència fins a l’últim moment. I en l’última xerrada abans d’anar a l’estadi, decidirem quins entren en la convocatòria.” El Girona preveu arribar al migdia a l’hotel NH Sant Just, on dinarà i descansarà abans del partit del vespre (20.45 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)