1a femenina

Un ull centrat en el present, l’altre mirant al futur

1a divisió femenina. Les renovacions d’Elena Julve i Berta Pujades, totes dues jugadores nascudes l’any 2000, assenten les bases de l’Espanyol de cara a les temporades vinents

Un cop estabilitzada la nau cal mirar al futur per continuar avançant. I després de superar la dràstica reducció pressupostària de fa tres anys i la crisi esportiva que a punt va estar de portar l’equip a segona divisió, sembla que les coses li comencen a rutllar a l’Espanyol: no són casuals les últimes dues renovacions –Elena Julve i Berta Pujadas, totes dues nascudes l’any 2000– que reafirmen la idea de la creació d’un projecte.

“És una aposta clarament de futur. Són jugadores internacionals molt joves que ja estan tenint un pes important en l’equip i que han començat a despertar l’interès d’altres equips. Sabíem que havíem de fer un pas per intentar que continuessin amb nosaltres i així ha estat”, explica Lauren Florido, coordinador de tot el futbol femení de l’entitat blanc-i-blava, que des de la seva arribada aquest estiu té molt clara quina és la seva missió: “La idea és construir un projecte mirant al futur. No es tracta de pensar només en aquest any, sinó d’anar progressant i millorant.” Florido ha vist com l’Espanyol ha tornat a apostar decididament pel futbol femení: “No només és el suport econòmic, sinó que es compta amb els equips femenins dins l’estructura dels serveis mèdics, del departament de metodologia...”

Una altra realitat

Tot i que el club pugui tornar a apostar en el femení, res fa pensar que l’Espanyol estigui a prop de tornar a lluitar pels títols com ara fa una dècada. Amb una lliga cada cop més professionalitzada i amb el desembarcament d’estrelles internacionals, al conjunt blanc-i-blau, però, se li obre una altra porta. “L’Espanyol no pot competir contra aquests pressuposts, per això volem mirar molt més cap a les jugadores de casa”, confessa el tècnic blanc-i-blau, que ha vist també com jugadores amb projecció veuen l’Espanyol com una opció d’arribar a primera: “El cas de la Berta [Pujadas] amb el Barça és un exemple: una jugadora amb projecció i molta qualitat que es troba una barrera massa gran per fer el salt del filial al primer equip.”

ELENA JULVE

La jove extrem, que va renovar aquesta setmana, és una dels grans valors de futur

BERTA PUJADAS

La central, titular indiscutible per a Bacardit, va deixar el Barça per buscar minuts a primera

LES FRASES

L’Espanyol no pot competir contra els grans pressupostos, per això volem mirar cap a la casa
Lauren Florido
coordinador femení espanyol
La idea és construir un projecte mirant al futur. No es tracta de pensar només en aquest any, sinó d’anar progressant i millorant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)