Girona

Un aniversari rodó

Feliç. L’impuls del Girona ha coincidit amb la celebració del quart any de Machín a Montilivi. “L’objectiu és arribar a les quatre o últimes cinc jornades amb possibilitats i lluitar-les”, assegura

El quart aniversari de Pablo Machín com a entrenador del Girona ha estat rodó. La data de celebració va coincidir amb la tercera victòria seguida de l’equip blanc-i-vermell, una ratxa que ha impulsat els gironins, que veuen de prop fins i tot el cinquè classificat. “La gent no s’ho creurà, però la classificació l’he vist una vegada o cap. Potser perquè no ens doni vertigen ni ens creiem més del que som”, explicava ahir a la tarda Pablo Machín, entrevistat al programa Esport Club d’Esport3.

Fa una setmana que Machín ja va obrir la veda per parlar d’Europa, un cop assolits els 40 punts i assegurada la continuïtat a primera. “El que hem de fer nosaltres és mirar de guanyar el següent partit, que, en aquest cas, és el que és [la visita al Bernabéu]. Ja he dit els jugadors que, per mi, l’objectiu és arribar a les quatre o cinc últimes jornades amb possibilitats, i lluitar-les”. Al final de l’entrevista, a l’hora de demanar un desig, hi va afegir: “Tant de bo ens hi puguem posar.”

La celebració dels quatre anys de Machín a Montilivi també ha coincidit amb la voluntat del club, expressada per Quique Cárcel d’allargar-li un contracte que expira el juny del 2019. Machín va reiterar que no té pressa per parlar-ne: “Ara crec que és aviat per a tot. Està bé que el club, un cop assegurat el primer objectiu, vulgui parlar d’una renovació; em sembla lògic i em fa sentir bé. Però són coses que hauran de parlar més endavant amb el meu representant. La meva disposició sempre ha estat la de ser agraït, però ja es valorarà. No ens ha de descentrar en absolut de tot el que estem fent, que és prou bonic per no treure-li protagonisme.” Interrogat per si havia rebut propostes d’altres clubs, el de Gómara va dir: “Sincerament, no crec que cap club es plantegi què farà d’aquí quatre mesos. Tots estan lluitant per assolir objectius.”

L’ajuda del City

Machín va valorar les dificultats dels jugadors cedits pel Manchester City per tenir continuïtat. “Són molt joves, tampoc tenien experiència competint en lligues importants, i el rendiment dels habituals aquí ha estat molt bo. Això no vol dir que no ens ajudin. Ara, per exemple, Aleix té més protagonisme i ens està ajudant molt en tots els partits. Estan creixent, i ens n’estem aprofitant. Ens donen qualitat i competitivitat.”

EL PROTAGONISTA

Quatre anys té mèrit, però l’autocomplaença fa debilitar. Ens hem de marcar nous reptes, perquè els resultats sempre manen
Els cedits pel City són joves, però estan creixent i ens donen qualitat i competitivitat
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
És aviat per parlar del meu futur. No ens ha de descentrar del que estem fent, que ja és prou bonic per treure-li protagonisme
El cinquè no és lluny, però el que hem de fer és mirar el següent partit. No miro la classificació, potser per no agafar vertigen

La pancarta i la caldera

X.M.

La celebració dels quatre anys de Machín a Montilivi quedarà marcada també per la pancarta de 144 metres quadrats que li va fer la penya Jovent Gironí, amb la col·laboració de la penya Machine. “No només em va sorprendre el dia del partit, per la magnitud de la pancarta, sinó veient després tota la feina que portava. Que hi hagi gent que inverteixi tant de temps en aquestes coses per al Girona, diu molt. S’hi reflecteix la comunió de què parlem sovint entre l’afició i l’equip”, va comentar Machín. “Hem aconseguit que Montilivi sigui una caldera, un camp amb gust de futbol, i això ho hem anat fent de mica en mica. Crec que per a Girona és gratificant i molt meritori.”

L’equip no hi torna fins dimecres

X.M.

La plantilla del Girona no té programat cap entrenament fins dimecres. L’equip, que va jugar divendres contra el Deportivo, va fer l’endemà sessió de recuperació, i en principi tenia dos dies de descans, abans de reprendre demà l’activitat. Després de la tercera victòria consecutiva, però, el cos tècnic va concedir un tercer dia de descans als jugadors. A partir de dimecres, el Girona començarà a preparar el partit de diumenge al Bernabéu (20.45 h). El Madrid, que va jugar dissabte a Eibar, tampoc té partit entre setmana. Després de la visita a Madrid, hi haurà aturada per seleccions, i el Girona no tornarà a jugar fins al dissabte 31 de març, contra el Llevant.

Xerrades enriquidores

X.M.

Interrogat per la relació amb Pep Guardiola, que divendres va destacar la seva trajectòria, Machín va dir: “No som de parlar a diari, però d’una manera o altra sempre ens intercanviem missatges. I quan ha estat aquí sí que hem tingut l’oportunitat de xerrar més íntimament en algun sopar.” L’entrenador del Girona va afegir: “És molt enriquidor parlar de futbol amb segurament el millor entrenador actual. Xerrant de futbol amb aquesta gent sempre se n’aprèn.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)